Παρασκευή 18/6/2021

Ο Κικίλιας παραδέχτηκε κατόπιν εορτής ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία «έλιωσαν» από την εξάντληση

Αντί να κάνει προσλήψεις, τους προσφέρει πρόγραμμα καταπολέμησης του στρες

Σε ακραίες συνθήκες κλήθηκαν να εργαστούν οι υγειονομικοί της χώρας όλους αυτούς τους μήνες, οι οποίοι δεν είχαν καμία ουσιαστική στήριξη ή επιβράβευση από την κυβέρνηση. Αντί για αυξήσεις στους μισθούς τους και μονιμοποίηση, γιατροί και νοσηλευτές εισέπραξαν… μεγάλο χειροκρότημα και ευχαριστίες.

Παρά τις εκκλήσεις για ενίσχυση και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, γιατροί και νοσηλευτές συνέχιζαν να κάνουν εφιαλτικές βάρδιες σε γεμάτα νοσοκομεία χωρίς ΜΕΘ και ασθενείς στους διαδρόμους.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία παραδέχτηκε ότι η ψυχική υγεία των υγειονομικών έχει κλονιστεί και αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης, το λεγόμενο burn out. Υποσχέθηκε δε να τους βοηθήσει δαπανώντας με πρόγραμμα ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση του στρες… Αντί να κάνει προσλήψεις δηλαδή, θα τους πληρώσει ψυχολογική στήριξη: «Στην προσπάθεια διαχείρισης του στρες των υγειονομικών μας και της αποκατάστασής του, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επεξεργαστεί πρόγραμμα ύψους 7,5 εκ. ευρώ, που καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ» ανακοίνωσε.

Ξεκινάει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι αύριο, Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 25 έως 29 ετών για όλα τα εμβόλια και πρόσθεσε ότι συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, τα 96 .300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας είπε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει στο 2,5% την τελευταία εβδομάδα και ότι ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος δείκτης κρουσμάτων ανά ημέρα είναι 1056 κρούσματα. Επίσης επισήμανε ότι ο μέσος ηλικιακός όρος των νέων κρουσμάτων μειώνεται συνεχώς και πλέον είναι τα 36 έτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ