Νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο Ελληνικό Φεστιβάλ

Must Read

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου ορίζεται ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οργανισμού Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.

Η θητεία της θα είναι τριετής, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του φορέα. Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Υπουργό, θα προετοιμαστεί εγκαίρως η προκήρυξη για την πλήρωση της οικείας θέσης μετά την λήξη της θητείας της, σύμφωνα με καλές διεθνείς πρακτικές και μέσα από διάλογο με την καλλιτεχνική κοινότητα, και με στόχο να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος και το όραμα του Φεστιβάλ σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο διεθνή καλλιτεχνικό χάρτη.

Επιπλέον, στόχος του Υπουργείου είναι, σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο θα οριστεί άμεσα, να καταρτιστεί και να οριστικοποιηθεί εντός του έτους ένας σύγχρονος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης καλλιτεχνικής βαρύτητας, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί άμεσα και για τους υπόλοιπους εποπτευόμενους φορείς σύγχρονου πολιτισμού.

Βάσει της ευρύτερης στρατηγικής για τον σύγχρονο πολιτισμό, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας της νέας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, στόχος είναι το Ελληνικό Φεστιβάλ να εδραιωθεί ως ένας θεσμός εξωστρεφής, ποιοτικός, που να συνδυάζει την διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία με την προβολή της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής, ενώ διατηρείται η σύνδεσή του με τη διδασκαλία του Αρχαίου Δράματος.

Επίσης, θα αξιολογηθούν όλες οι υφιστάμενες υποδομές, που φιλοξενούν τον προγραμματισμό του Φεστιβάλ, ως προς την λειτουργία τους, προκειμένου να διασφαλιστεί, τόσο η αρτιότητα των παραστάσεων, όσο και η ασφάλεια και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου με παράλληλες σπουδές Μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο. Μεταπτυχιακά σπούδασε Σκηνοθεσία στο Λονδίνο με Υποτροφία Ωνάση (κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με Διάκριση [Distinction] στην Σκηνοθεσία Θεάτρου από το Midlessex University) και τη Μόσχα, (Κρατική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης GITIS). Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ρώσικα.

Είναι μέλος της Εταιρείας Σπουδών της Σχολής Μωραΐτη και της Επιτροπής Υποτροφιών Μινωτή-Παξινού του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο για την προσφορά του στο Φεστιβάλ τα τρία τελευταία χρόνια, και, στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης του οργανισμού στη νέα καλλιτεχνική του διεύθυνση, χαιρετίζει ότι για πρώτη φορά θα λάβει χώρα μία διαδικασία ενημέρωσης και παράδοσης-παραλαβής μεταξύ του απερχόμενου Καλλιτεχνικού Διευθυντή και της νέας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This