Αλλάζει το ωράριο στα σούπερ μάρκετ – Τι θα ισχύει για τις αποστάσεις

Διευρύνεται προαιρετικά το ωράριο λειτουργίας - Δεν προσμετρώνται όσοι μπαίνουν για να αγοράσουν self test

Must Read

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ να λειτουργούν με νέο ωράριο. Τα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής θα ισχύουν σε όλη τη χώρα από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που το επιθυμούν να λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:30.

Αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και των πρατηρίων καυσίμων, θα συνεχίσει να ισχύει το ήδη υπάρχον ωράριο.

Δεν προσμετρώνται όσοι μπαίνουν για να αγοράσουν self test

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αποστάσεις στα καταστήματα διατηρούνται στο ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ.  με εξαίρεση τους βοηθητικούς χώρους, τα γραφεία, τις αποθήκες και τους χώρους στάθμευσης. Ωστόσο στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή self test, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Για τη λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop) τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ. Επίσης προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 έως τις 21:00 ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ΚΥΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This