Πέμπτη 17/6/2021

Αλλάζει το ωράριο στα σούπερ μάρκετ – Τι θα ισχύει για τις αποστάσεις

Διευρύνεται προαιρετικά το ωράριο λειτουργίας - Δεν προσμετρώνται όσοι μπαίνουν για να αγοράσουν self test

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ να λειτουργούν με νέο ωράριο. Τα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής θα ισχύουν σε όλη τη χώρα από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που το επιθυμούν να λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:30.

Αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και των πρατηρίων καυσίμων, θα συνεχίσει να ισχύει το ήδη υπάρχον ωράριο.

Δεν προσμετρώνται όσοι μπαίνουν για να αγοράσουν self test

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αποστάσεις στα καταστήματα διατηρούνται στο ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ.  με εξαίρεση τους βοηθητικούς χώρους, τα γραφεία, τις αποθήκες και τους χώρους στάθμευσης. Ωστόσο στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή self test, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Για τη λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop) τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ. Επίσης προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 έως τις 21:00 ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ΚΥΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ