Τρίτη 27/7/2021

Εμβολιασμός: Τι γίνεται με όσους έχουν νοσήσει – Ακυρώνουν τα ραντεβού;

Νέα δεδομένα και ποιους αφορούν

Και επειδή τα ερωτήματα όσων πέρασαν COVID-19 καθημερινά είναι πολλά, οι συστάσεις διαφοροποιούνται συνεχώς και το φάσμα των ζητημάτων διευρύνεται.

Τι γίνεται με όσους νόσησαν

  • Με μη αυτόματο τρόπο πρέπει να αλλάξουν τα ραντεβού όσων θέλουν να εμβολιαστούν και είχαν νοσήσει με κορωνοϊό
  • προκειμένου ο προγραμματισμός του εμβολιασμού τους να είναι σύμφωνος με τις συστάσεις των αρχών
  • δηλαδή όσοι νόσησαν πρέπει να ακυρώσουν (οι ίδιοι) το προγραμματισμένο τους ραντεβού

Σε πόσο διάστημα θα πρέπει να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν;

Πολλές μελέτες μέχρι σήμερα, έδειξαν ότι η παραμονή των εξουδετερωτικών αντισωμάτων από τη φυσική νόσηση έναντι πολλών αντιγονικών στόχων του ιού, είναι μακρότερης διάρκειας από αυτήν που υποθέταμε αρχικά.

  • Η διάρκεια παραμονής των αντισωμάτων, σύμφωνα με μελέτες, είναι πάνω από 6 μήνες. Υπάρχουν μελέτες και για 8 και για 9 και για 12 μήνες
  • άρα, η μία δόση συστήνεται στους 6 μήνες από την νόσηση

«Όσοι έχουν νοσήσει με Covid-19 και έχουν προγραμματίσει την πρώτη δόση εμβολίου, «η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι αυτό να γίνεται 6 μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης», είπε με νόημα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Και αν οι ίδιοι έχουν ραντεβού πιο πριν, τότε θα πρέπει οι ίδιοι να ακυρώσουν το ραντεβού τους και να ορίσουν τον εμβολιασμό στους 6 μήνες μετά», συμπλήρωσε ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, καθώς τούτο δε θα συμβαίνει με τρόπο αυτοματοποιημένο, «μέχρι να τελειοποιηθεί η τεχνική λύση».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ