Σάββατο 31/7/2021

Ετεροχρονισμένες δηλώσεις Παγώνη: «Σωστή η απόφαση για την αλλαγή των ορίων ηλικίας στο AstraZeneca»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εξηγεί γιατί, όσοι έκαναν την 1η δόση πρέπει να κάνουν και τη 2η

Σε… επικοινωνιακό λάθος αποδίδει τους χειρισμούς της επιτροπής εμβολιασμών αναφορικά με τις ανακοινώσεις που έγιναν για το εμβόλιο της AstraZeneca, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Ήταν μία σωστή απόφαση να αλλαχθούν τα όρια ηλικίας στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ωστόσο έγιναν λάθη επικοινωνιακά», είπε η κ. Παγώνη.

«Όσοι έκαναν την πρώτη δόση, να κάνουν και τη δεύτερη»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά επισήμανε ότι όρια στην Ελλάδα μπήκαν βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και του ιικού φορτίου σε συνάρτηση με τους διασωληνωμένους και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Μάλιστα, κάλεσε τους 470.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη, καθώς όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν ακόμα σαφή στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού εμβολίων.

Εξήγησε δε ότι αν κάποιος δεν κάνει και τη δεύτερη δόση, θα είναι καλυμμένος σε ποσοστό μόνο 45%-50% και δε θα επιτευχθεί ο στόχος για το τείχος ανοσίας που απαιτεί το 75%-80% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Τι είπε για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας

Σχετικά με τα εμβόλια mRNA, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί 236 περιστατικά μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ σε νεαρές ηλικίες, με απλά συμπτώματα υπογραμμίζοντας ότι «και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες αναφορές, οι οποίες διερευνώνται, αλλά δεν έχουμε ακόμα σαφή αριθμό».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ