Μας «πουλάει» τρέλα ο Χατζηδάκης: «Το νομοσχέδιο είναι υπέρ των εργαζομένων – Δεν ικανοποιούνται πάντα όλοι»

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι περίμενε τις αντιδράσεις του κόσμου

Must Read

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο εργασιακό έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς δεν απομένουν και πολλές ώρες μέχρι την ψήφισή του στη Βουλή.

Οι διατάξεις και τα δεδομένα του «δημιουργήματος του Κωστή Χατζηδάκη» θα φέρει ανατροπές σε 8ωρο, απολύσεις, ρεπό και υπερωρίες.

«Το εργασιακό νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και παρά της αντιδράσεις της αντιπολίτευσης δεν θα καταψηφίσουν όλα τα κόμματα της, όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου» είπε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. 

«Όλα γίνονται για το καλό των εργαζομένων»

Ο υπουργός τόνισε ότι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι υπέρ των εργαζόμενων. Όπως είπε, όμως, οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες. «Ακούμε όλους τους ενδιαφερόμενους. Είναι λογικό να μην είναι ικανοποιημένοι με όλα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

«Σκοπός μας είναι να φέρουμε ρυθμίσεις που ισχύουν στις άλλες χώρες», εξήγησε αναφέροντας το μοντέλο της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Για το θέμα των απολύσεων, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «φέρνουμε μια ρύθμιση, η οποία διευρύνει την προστασία των εργαζομένων από απολύσεις. Προσθέτουμε 6 νέες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων είναι για τον πατέρα, ο οποίος αποκτά παιδί. Για κάθε παιδί που αποκτά θα προστατεύεται για 6 μήνες από απόλυση».

Έρχονται τα… νόμιμα 10ωρα»

Όσον αφορά τη διευθέτηση του ωραρίου και τα 10ωρα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι αν ο εργοδότης ζητήσει από τον εργαζόμενο να δουλέψει 10 ώρες κάποιες μέρες λόγω φόρτου εργασίας και ο εργαζόμενος δεν το αποδεχτεί, δε μπορεί να τον απολύσει. Η απόλυση «είναι παράνομη, είναι άκυρη και δεν έχει καμία ισχύ.»

«Οι ατομικές συμβάσεις είναι γεγονός!»

Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις υπερωρίες και τα ρεπό, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως «οι υπερωρίες δεν θα πληρώνονται με ρεπό, αλλά με 40% παραπάνω. Η διευθέτηση είναι άλλο πράγμα. Τώρα εισάγουμε και τις ατομικές συμβάσεις με πρωτοβουλία του εργαζομένου, όπως υπάρχουν και σε άλλες χώρες».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις απεργίες ο υπουργός ανέφερε ότι με βάση το νέο νομοσχέδιο οι υπηρεσίες θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με το 1/3 του προσωπικού, ώστε να μην ταλαιπωρούνται και οι πολίτες από την απεργία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This