Τεράστια δικαίωση για την εφημερίδα «δημοκρατία»: «Πόρτα» της Δικαιοσύνης σε Κούγια, Τζένο

Απορρίφθηκε η επιχειρηματολογία του γνωστού ποινικολόγου που ήταν έωλη και εξυπηρετούσε άλλους -επικοινωνιακούς και όχι μόνο- σκοπούς

Must Read

Κατέρρευσε η κακοστημένη και κακοπαιγμένη παράσταση του Αλέξη Κούγια, την οποία περιέφερε ακόμη και σε τηλεοπτικά σαλόνια υποδίκων, όπως ο Μένιος Φουρθιώτης.

Με το μονόπρακτο, που απήγγειλε υπό μορφή μονολόγου, με έμπνευση από το γνωστό θεατρικό αριστούργημα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ «Το Ημερολόγιο ενός τρελού», ο γνωστός ποινικολόγος προσπαθούσε να δημιουργήσει κλίμα, ισχυριζόμενος πως ρεπορτάζ που δημοσιεύονται από τις εφημερίδες του ομίλου στήνονται με στόχο τον εκβιασμό. Τον εκβιασμό τον δικό του αλλά και τον εκβιασμό πελατών του, όπως ο Παναγιώτης Τζένος, πρόεδρος του πρακτορείου διανομής Άργος και γενικός διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά». 

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας είχε καταθέσει έγκληση εκ μέρους και του Παναγιώτη Τζένου για το αδίκημα της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, ενώ σε ξεχωριστή υπόθεση είχε καταθέσει έγκληση για τον εαυτό του, για το ίδιο αδίκημα, επειδή δήθεν διαπράχθηκε και εναντίον του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, από το γεγονός ότι η επιχειρηματολογία του γνωστού ποινικολόγου ήταν έωλη και εξυπηρετούσε άλλους -επικοινωνιακούς και όχι μόνο- σκοπούς, και οι δύο εγκλήσεις για το αδίκημα αυτό μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Συγκεκριμένα, για την έγκληση που είχε υποβάλει ο κ. Κούγιας για τον εαυτό του εκδόθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών απορριπτική διάταξη και έτσι η υπόθεση δεν θα περάσει στο στάδιο της ανάκρισης. Η εισαγγελέας έκρινε ότι τα δημοσιεύματα που επικαλείται ο γνωστός ποινικολόγος δεν αποτελούν απειλή κατά την έννοια του άρθρου 385 ΠΚ, που αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

Αντιθέτως, η εισαγγελέας διαπίστωσε πως δεν υφίσταται καμία «αιτιώδης σύνδεση» των δημοσιευμάτων με την υποτιθέμενη ζημία, την οποία υποστηρίζει ο δικηγόρος ότι έχει υποστεί ο ίδιος και οι εντολείς του. «Από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων δεν προκύπτει, αλλά ούτε και συνάγεται ότι με αυτά οι εγκαλούμενοι επιχείρησαν να εξαναγκάσουν τον εγκαλούντα με απειλή βλάβης του επαγγέλματός του ως δικηγόρου».

Αντίστοιχα, και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να μην εξεταστεί καν για το συγκεκριμένο αδίκημα που περιλαμβανόταν στην έγκληση που είχε καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, εκ μέρους του Παναγιώτη Τζένου, αλλά να μπει στο αρχείο. Και καθώς το συγκεκριμένο αφήγημα έχει «ξηλωθεί» πλέον ολοσχερώς, αναμένουμε την επόμενη παράσταση του Αλέξη Κούγια, που θα μπορούσε αυτή τη φορά να έχει έμπνευση από το θεατρικό του Λουίτζι Πιραντέλο, «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This