Σάββατο 31/7/2021

Ελεύθερα δύο ζευγάρια από τη Βουλγαρία που κατηγορήθηκαν πως εξωθούσαν τα παιδιά τους στη ζητιανιά

Τα οκτώ συνολικά παιδιά των κατηγορούμενων οδηγήθηκαν για φιλοξενία σε δομές αρωγής ανηλίκων

Ελεύθερα και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, τα δυο ανδρόγυνα από τη Βουλγαρία, που κατηγορήθηκαν ότι εξωθούσαν τα ανήλικα παιδιά τους να ζητιανεύουν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ελεύθερα αφέθηκαν και και δυο ακόμη συγγενικά πρόσωπα των ζευγαριών που είχαν  επίσης συλληφθεί για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην επαιτεία για να επιβιώσουν, καθώς η οικονομική τους θέση είναι ιδιαίτερα δεινή.

Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, με τους συνηγόρους τους να εκφράζουν την εκτίμηση ότι δεν στοιχειοθετείται η πρώτη από τις παραπάνω κατηγορίες, παρά μόνο στην πλημμεληματική της μορφή, αυτή δηλαδή της εξώθησης ανηλίκων σε επαιτεία.

Να σημειωθεί πως, παρά την αθώωση των κατηγορούμενων, τούς αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα των οκτώ συνολικά παιδιών, ηλικίας από 4 μηνών έως 11 ετών, τα οποία και οδηγήθηκαν για φιλοξενία σε δομές αρωγής ανηλίκων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ