Σάλος στον χώρο του βιβλίου: συγγραφέας κατηγορεί ομότεχνό του για απόπειρα λογοκρισίας

Must Read

Ο συγγραφέας Γιώργος Σταφυλάς με ανάρτηση του στο facebook κατήγγειλε τον συγγραφέα Δημήτρη Σίμο για απόπειρα αποκλεισμού του από αφιέρωμα εφημερίδας.

Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του βιβλίου μετά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες συγγραφέων για φίμωση και λογοκρισία. Στην ανάρτηση του με ημερομηνία ο κύριος Σταφυλάς αναφέρει πως ο Δημήτρης Σίμος προσπάθησε να πετύχει τον αποκλεισμό του από αφιέρωμα σχετικό με την αστυνομική λογοτεχνία της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Γιώργος Σταφυλάς, ο Δ. Σίμος απευθύνθηκε παρασκηνιακά σε συγγραφείς, επιμελητές έκδοσης αλλά και τον ίδιο τον διευθυντή της εφημερίδας, ζητώντας να μην δημοσιευτεί διήγημα του Γ. Σταφυλά στο σχετικό αφιέρωμα. Ο λόγος; Σύμφωνα με το ποστ του Γ. Σταφυλά, τα πολιτικά του φρονήματα.

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Σταφυλάς έγραψε: «Ένας λοιπόν, εκ των συμμετεχόντων συγγραφέων, ονοματάκι τα τελευταία χρόνια με φαν κλαμπ και μπόλικο σπρώξιμο από εκδοτικούς και βιβλιομάδες, δεν συμφώνησε με την συμμετοχή μου κι όταν έμαθε ότι επρόκειτο κι εγώ να γράψω, έβαλε λυτούς και δεμένους για να την αποτρέψει. Ο τύπος πήρε κατά σειρά τον κοινό μας γνωστό, τον επιμελητή της έκδοσης και έφθασε (άκουσον θράσος!) να πάρει τηλέφωνο ως και τον διευθυντή της εφημερίδας, διαμαρτυρόμενος, επικαλούμενος τις πολιτικές μου ιδέες (που τις ξέρει αλήθεια, έχουμε πιει ποτέ καφέ μαζί;). Δεν πρέπει, λέει, τέτοιοι “ακροδεξιοί”, τέτοιοι “φασίστες” να έχουν σχέση με εμάς τους καλούς ανθρώπους που γράφουμε τα καλά αστυνομικά. Γιατί, ως γνωστόν, μόνο οι αριστεροί είναι καλοί άνθρωποι και μόνο καλοί και αριστεροί άνθρωποι μπορούν να γράφουν καλά αστυνομικά».


Ο συγγραφέας Δημήτρης Σίμος απάντησε στον Γιώργο Σταφυλά σε ανάρτησή του σε βιβλιοομάδα (βλ. εικόνα), όπου επιβεβαίωσε παρέμβασή του στην εφημερίδα ώστε να μην συνυπάρξει στο ίδιο αφιέρωμα με τον Γιώργο Σταφυλά. Έγραψε τα εξής:

«Καλησπέρα, επιβεβαιώνω ακριβώς αυτά που έγραψε ο κύριος Σταφυλάς. Η μόνη διαφοροποίηση είναι πως δεν είπα σε κανέναν να μην μπει ο κύριος Σταφυλάς, είπα μόνο πως δεν θέλω να μπω εγώ στο δημοσίευμα από την στιγμή που η εφημερίδα βάζει τον κύριο Σταφυλά. Πότε στην ζωή μου δεν θέλω να είμαι δίπλα ,ούτε στον ίδιο δρόμο ή μέσο με ανθρώπους που υποτιμούν γυναίκες και το πολίτευμα της δημοκρατίας».

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο συγγραφέας Δημήτρης Σίμος παραδέχτηκε μεν ότι παρενέβη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» για να μην μπει δικό του δημοσίευμα σε αφιέρωμα αστυνομικής λογοτεχνίας όπου συμμετείχε ο Γιώργος Σταφυλάς, αλλά τελικά και δικό του διήγημα περιλήφθηκε στο αφιέρωμα…

Η κόντρα συνεχίζεται κλιμακούμενη και ο Γιώργος Σταφυλάς προανήγγειλε δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This