Δευτέρα 26/7/2021

Δόθηκε το ελεύθερο στους Ολλανδούς τουρίστες να σεργιανίζουν… σχεδόν σε όλη την Ελλάδα!

Θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα ελεύθερα, πλην της Αττικής

Από την Κυριακή οι τουρίστες από την Ολλανδία θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα και να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την επικράτεια, εκτός της Αττικής, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού.

«Να ταξιδεύουν στην Ελλάδα ελεύθερα (πλην της Αττικής) θα μπορούν από την Κυριακή οι Ολλανδοί τουρίστες. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που έρχεται μετά το πρόσφατο ταξίδι του Υπ. Τουρισμού Θεοχάρη Harry Theoharis στην Ολλανδία και τις επαφές του με την υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, κα Anita van den Ende» γράφει το Υπουργείο Τουρισμού στη σελίδα του στο facebook.

Με τη σειρά του ο Χάρης Θεοχάρης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter επισημαίνει: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη το άνοιγμα της αγοράς για τους Ολλανδούς τουρίστες για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης προς την χώρα μας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάναμε το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα επίπεδα: υγειονομικό, τεχνικό και πολιτικό».

Σημειώνεται ότι ολόκληρη η Ελλάδα είναι εκτός του καταλόγου με τις «περιοχές κινδύνου» από την Κυριακή για την Γερμανία, γεγονός που είχε σχολιαστεί θετικά από τον υπουργό Τουρισμού.

Σε αυτή τη χρονική η συγκυρία ο μεγάλος άγνωστος για τον ελληνικό τουρισμό παραμένει ο «Άγγλος τουρίστας» (για να μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα χωρίς να μπει σε καραντίνα όταν επιστρέψει). Υπάρχουν ελπίδες ότι το «πράσινο φως» μπορεί να δοθεί μετά την 19η Ιουλίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ