Ο γιατρός της άτυχης Γωγώς είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και συνέχιζε να χειρουργεί!

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει μετά την επέμβαση γαστρικού δακτυλίου από τον εν λόγω χειρουργό

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον γιατρό που χειρούργησε την άτυχη 14χρονη Γωγώ στην Θεσσαλονίκη, καθώς φαίνεται πως το μικρό κορίτσι και κόρη ιερέα, δεν ήταν το μοναδικό που ξεψύχησε μετά την επέμβαση γαστρικού δακτυλίου, στην οποία υπεβλήθη από τον εν συγκεκριμένο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το «thesstoday.gr» ο γιατρός έχει καταδικασθεί αμετάκλητα το 2012 σε φυλάκιση 3 χρόνων με αναστολή για το θάνατο μίας 41χρονης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, παρά την καταδίκη του συνέχισε να χειρουργεί κανονικά και το 2017 κατηγορείται εκ νέου για το θάνατο ενός 24χρονου νεαρού ενώ, πριν από λίγες ημέρες, ήταν αυτός που έκανε την επέμβαση για την τοποθέτηση δακτυλίου στο στομάχι του 14χρονου κοριτσιού από την Επανομή το οποίο πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.

Όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ, ο ίδιος γιατρός που κατηγορείται και για το θάνατο το 2017 ενός 24χρονου νεαρού από την Κεραμωτή -η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί το φθινόπωρο- έχει καταδικασθεί, μαζί με έναν ακόμη γιατρό, τον Ιούνιο του 2012, με αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια μίας 41χρονης γυναίκας η οποία είχε υποβληθεί στην ίδια επέμβαση.

γιατροί χειρουργείο

Σοκαρισμένη η μητέρα της 41χρονης δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που βαρύνεται με καταδικαστική απόφαση για το θάνατο της κόρης της, είναι ο ίδιος γιατρός ο οποίος χειρούργησε και τα άλλα δύο παιδιά. «Σκεφτόμουν και συμπονούσα τον ιερέα από την πρώτη στιγμή που τον είδα να μιλάει για την κόρη του. Πόσο μάλλον τώρα που συνειδητοποίησα ότι μιλάμε για τον ίδιο γιατρό. Παρακαλώ να μεταφέρετε στον πατέρα ότι οφείλει να οπλιστεί με θάρρος, δύναμη και κουράγιο και να παλέψει ώστε να δικαιωθεί δικαστικά η μνήμη του παιδιού του» τόνισε και πρόσθεσε: «Εγώ στο δικαστήριο ένιωσα ότι ξαναέγινε… 10 φορές η κηδεία της κόρης μου αλλά στο τέλος του πολύχρονου δικαστικού αγώνα αισθάνθηκα ότι επιτέλους αναπαύτηκε η ψυχή της».
Η άτυχη 41χρονη από τη Θεσσαλονίκη είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση για να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά καθώς ο γιατρός την είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για μία απλή επέμβαση και 4 μέρες μετά θα μπορούσε να επιστρέψει στην εργασία της.

Έτσι, τον Απρίλιο του 2005 υποβλήθηκε σε γνωστό ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης σε λαπαροσκοπική τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και κοιλιοπλαστική. Ωστόσο, όπως απεφάνθη το δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί όφειλαν να παρακολουθούν τη μετεγχειρητική της κατάσταση, δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή, αμέλησαν και δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα τα σοβαρά συμπτώματα που παρουσίασε, με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες αργότερα, η ασθενής να υποστεί μαζική πνευμονική εμβολή και να πεθάνει.

Οι συγγενείς της γυναίκας, παρά το αρχικό σοκ της απώλειας, βρήκαν τη δύναμη να προχωρήσουν στη δικαστική προσφυγή καθώς δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι έχασαν τόσο άδικα τον άνθρωπό τους. Ένας από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

«Είχα την τιμή να παραστώ ως συνήγορος Πολιτικής Αγωγής μαζί με άλλους συναδέλφους στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πίστεψα ότι η καταδίκη αυτή θα είχε καταστήσει προσεκτικότερο τον γιατρό αυτόν στην άσκηση του λειτουργήματός του αλλά δυστυχώς απεδείχθη ότι έσφαλα» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος και κατέληξε λέγοντας: «Το ερώτημα τώρα το οποίο προκύπτει είναι σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση εκείνη με δεδομένο ότι υπήρξε μία αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και σε ποιες ενέργειες θα προβεί στις μεταγενέστερες περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί. Φαίνεται ότι η καταδίκη εκείνη από μόνη της δεν μπόρεσε να συνετίσει και να συντελέσει στην αποτροπή του θανάτου δύο νέων ανθρώπων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This