Πέμπτη 29/7/2021

Μητροπολίτης Βέροιας για τον ιερέα με το βιτριόλι: «Ποτέ δεν έδωσε την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν πάει καλά»

Ο 37χρονος ιερέας δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα, είπε ο Μητροπολίτης

O Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων μίλησε για τον ιερέα που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες και λαϊκούς στη Μονή Πετράκη, τονίζοντας ότι δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα.

Μάλιστα, μετά την πρωτοβάθμια καταδίκη του από το συνοδικό δικαστήριο (για εμπλοκή του με ναρκωτικές ουσίες) απειλούσε τόσο τον ίδιο, όσο και τους υπόλοιπους, αλλά σύμφωνα με τον κ. Παντελεήμων, κανένας δεν πίστευε ότι ένας κληρικός θα μπορούσε να επιτεθεί με καυστικό υγρό.

Όπως επεσήμανε ο Μητροπολίτης Βεροίας, ο 37χρονος ιερέας δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα (ανέφερε παράδειγμα μια συμπλοκή του με τον ψάλτη στο προαύλιο της εκκλησίας), ενώ σχολίασε: «Εύχομαι και εκεί που θα είναι να τον φωτίσει ο θεός να μετανοήσει στο Θεό και να ζητήσει συγνώμη για ότι έκανε».

Σε ερώτηση για το αν γνώριζε η Μητρόπολη ότι ο ιερέας είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ο κ. Παντελεήμων απάντησε: «Ποτέ δεν έδωσε την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν πάει καλά, ενώ και κατά τη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεσή του, ποτέ δεν προσκόμισε κάποιο σχετικό δικαιολογητικό».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ