Τρίτη 27/7/2021

Μποτιλιάρισμα για… γερά νεύρα στον Προμαχώνα (video)

Ουρές τουριστών και ταλαιπωρία μέσα στο λιοπύρι

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο ταλαιπωρίας περίμενε όσους βρέθηκαν στο τελωνείο του Προμαχώνα μιας και σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων. Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχει προστεθεί μία ακόμη γραμμή ελέγχου ναι μεν βοήθησε αλλά – απ’ ότι φαίνεται – δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα.

Ο μεγάλος όγκος τουριστών – κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία – που έρχεται στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές έχει δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις στη διέλευση των συνόρων. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open το Σάββατο αναμένεται ρεκόρ διελεύσεων.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι οι μόλις τέσσερις λωρίδες διέλευσης δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν άμεσα τον μεγάλο όγκο των αυτοκινήτων.

Και αυτό γιατί σε κάθε διερχόμενο όχημα γίνεται έλεγχος για το PLF, αλλά και για τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι είτε έχει νοσήσει από κορωνοϊό, είτε είναι πλήρως εμβολιασμένος, είτε έχει αρνητικό τεστ, μοριακό ή ταχείας ανίχνευσης.

Πάντως όσοι τουρίστες δεν έχουν τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον τελωνειακό σταθμό διενεργεί rapid test.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ