Aθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει εν ευθέτω χρόνω» (video)

Must Read

Μπορεί η πανδημία αυτό το διάστημα να είναι σε ύφεση στην Ελλάδα, ωστόσο, η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει εν ευθέτω χρόνω, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

«Η Δ θα επικρατήσει εν ευθέτω χρόνω. Στην Ελλάδα βέβαια είναι σε ύφεση η πανδημία κι έτσι το νέο κύμα με την μετάλλαξη Δ θα είναι μικρό και θα έρθει αργότερα αν εμβολιαστούμε» ανέφερε, ενώ, παράλληλα, κάλεσε σε εγρήγορση αλλά όχι σε πανικό.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άκη Σκέρτσου ο οποίος το Σάββατο αναφέρθηκε στα προνόμια των εμβολιασμένων ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε: «ναι θα πρέπει να επανέλθουν οι δυνατότητες (προνόμια) των εμβολιασμένων. Πρώτα όμως να εμβολιαστούν οι μεγάλοι σε ηλικίες».

«Πρέπει να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί και κυρίως στους άνω των 50 και στις ευπαθείς ομάδες»

Μάλιστα, επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή έχουμε ποσοστό 33% πλήρως εμβολιασμένοι, 14% έχουν κάνει την πρώτη δόση. «Ίσως χρειάζεται λίγο περισσότερο για να έχουμε κάλυψη στην μετάλλαξη, κυρίως στους ηλικιωμένους. Να μην πέσουν οι ρυθμοί εμβολιασμών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται 100.000 άτομα την ημέρα και κυρίως οι άνω των 50 ετών και οι ευπαθείς. Μη σταματήσουν το καλοκαίρι! Μην περιμένουν το φθινόπωρο!» υπογράμμισε.

Τέλος, τόνισε ότι ένας στους τέσσερις στις μεγάλες ηλικίες πρέπει να εμβολιαστεί. «Πρέπει οι εμβολιασμοί να γίνονται και ιδιωτικές μονάδες υγείας. Συζητάμε αυτή την περίοδο την εμπλοκή ιδιωτών στον εμβολιασμό κατ’οίκον των ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This