«Χούντα» Μητσοτάκη, χωρίζει τους Έλληνες σε δυο κατηγορίες – Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες

Με «βιτρίνα» την Επιτροπή Βιοηθικής καθιερώνονται ειδικοί χώροι σε ψυχαγωγία - εστίαση με έλεγχο σε μη εμβολιασμένους

Must Read

Μόνο κίτρινο αστέρι στο πέτο δεν μας επιβάλλει (ακόμα…) η κυβέρνηση! Μετά την επιχείρηση εξαγοράς των νέων με το φιλοδώρημα των 150 ευρώ, από χθες το πρωί (Τρίτη 29/6) άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του διαχωρισμού των πολιτών σε δύο κατηγορίες.

Επικαλούμενοι την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής, οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσαν ότι από τα μέσα Ιουλίου η κυβέρνηση προχωρά και επίσημα στον διαχωρισμό των χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε αμιγώς για εμβολιασμένους και σε μικτούς για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους, οι οποίοι θα ελέγχονται στην είσοδο, κατά παράβαση κάθε έννοιας προσωπικών δεδομένων!

Οι επιχειρηματίες σε ρόλο… ελεγκτών!

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τον κλάδο της εστίασης καθώς οι εκπρόσωποι της μιλούν για διασκέδαση δύο ταχυτήτων και τον διαχωρισμό των μαγαζιών ανάλογα με το αν έχουν εμβολιαστεί οι πελάτες, με τους επιχειρηματίες να καλούνται να αναλάβουν και ρόλο… ελεγκτή.

Οι χθεσινές (29/6) εξαγγελίες Μητσοτάκη έχουν βγάλει στα… «κάγκελα» τόσο τους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης και θεάματος όσο και τους λοιμωξιολόγους, ενώ έντονη είναι και η αντίδραση ορισμένων συνταγματολόγων!

«Μας προσθέτουν έναν ακόμη τεράστιο περιορισμό, που δεν μπορεί να γίνει στην πράξη. Η εστίαση είναι φιλοξενία και όχι να κάνουμε τους αστυνομικούς, ζητώντας πιστοποιητικά από τους πελάτες μας» κατήγγειλε ο πρόεδρος των Εστιατόρων Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης.

Δύο έγκριτοι συνταγματολόγοι, των οποίων την άποψη ζητήσαμε για το ζήτημα των νέων μέτρων, δήλωσαν την αντίθεσή τους.

Υπερβολικά μέτρα

«Τα μέτρα σε έναν βαθμό δικαιολογούνται, αλλά την ίδια στιγμή είναι υπερβολικά. Ο εμβολιασμός πρέπει να λειτουργεί ως διευκόλυνση. Όποιος όμως δεν έχει εμβολιαστεί δεν γίνεται να αποκλείεται, αλλά, αντίθετα, να του επιβάλλεται να κάνει τεστ ή να φοράει μάσκα.

Η κυβέρνηση δεν ακολουθεί τις εισηγήσεις της Επιτροπής Βιοηθικής, αλλά τις υπερβαίνει τραβώντας ορισμένα πράγματα από τα μαλλιά. Δεν γίνεται να παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας και στην προκειμένη δεν έχει γίνει σωστή στάθμιση» σχολίασαν.

Κάθετα αντίθετος εμφανίζεται και ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: «Πέρα από το γεγονός ότι θα προτιμήσω να μην κρίνω το ύφος των μέτρων, που δεν παραπέμπει σε χώρα του δυτικού πολιτισμού, δημιουργούνται σημαντικά ερωτήματα και προβληματισμοί.

Κανένα από τα μέτρα δεν στοχεύει αυτόν που κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά ή να πεθάνει από Covid-19, δηλαδή τους ηλικιωμένους και ευπαθείς.

Πέραν, όμως, της μεγάλης αστοχίας των μέτρων, ακούσαμε και κάτι πρωτοφανές: Δηλαδή πως, ενώ διαχωρίζουν και γκετοποιούν την κοινωνία, διαχωρίζοντας τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μιλάνε για προστασία προσωπικών δεδομένων και δικαιωμάτων των πολιτών!»

Το ερώτημα που τίθεται μετά τις χθεσινές εξαγγελίες, αλλά και όσα έπονται, είναι αν η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική που αγγίζει -αν δεν ξεπερνά- τα όρια της νομιμότητας με στόχο να προστατεύσει τη δημόσια υγεία ή αν υπάρχουν άλλα κίνητρα πίσω από τα μέτρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This