Δικηγόρος 49χρονου «φαντομά»: «Επέλεξε πολύ πρωτότυπο τρόπο για να εκδηλώσει την αγάπη του προς την τέχνη»

Ο 49χρονος οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και κατόπιν στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη. 

Must Read

Ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου ανέλαβε την υπεράσπιση του 49χρονου ελαιοχρωματιστή που κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή έργων Τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη πριν από 9 χρόνια.

Ο 49χρονος οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και κατόπιν στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας  που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο, αδίκημα που τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 ετών. Αν η κλοπή στρέφεται κατά Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

Ο κ. Κεχαγιόγλου μίλησε στην ΕΡΤ για την υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει για την «κλοπή του αιώνα», όπως τη χαρακτήρισε, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για έναν… πρωτότυπο τρόπο για να δείξει ο πελάτης του την αγάπη του για την τέχνη!

Κεχαγιόγλου

«Είναι η κλοπή του αιώνα. Ο πελάτης μου ήταν λάτρης της τέχνης, ωστόσο επέλεξε πολύ πρωτότυπο τρόπο για να εκδηλώσει την αγάπη του προς την τέχνη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ήρθε σε επαφή είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, μέσα στα εννέα αυτά χρόνια, με τον οποιοδήποτε για να πουλήσει ή να θελήσει να πουλήσει αυτούς τους πίνακες», είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ότι ο 49χρονος έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια: «Εξαιτίας της δικής του, πλήρους συνεργασίας, εξαρχής με τις αρχές, τους υπέδειξε τον τόπο που τους είχε κρύψει. Έτσι ανευρέθηκαν και γυρίζουν στη φυσική τους θέση οι πίνακες. Αν δεν τους υπεδείκνυε, δεν επρόκειτο η αστυνομία να οδηγηθεί στην ανεύρεσή τους. Η μεταμέλειά του είναι έμπρακτη και πραγματική. Θα μπορούσε να συλληφθεί, να φυλακισθεί, να μην πει τίποτε και να μείνουν για πάντα στην κατοχή του».

Σε ότι αφορά το… μυστήριο με τον τρίτο πίνακα που εκλάπη, ο Σάκης Κεχαγιόγλου είπε ότι το συγκεκριμένο έργο τέχνης καταστράφηκε: «Ο πελάτης μου τραυματίστηκε από κομμένα τζάμια και σκούπισε τα αίματα με αυτό το μικρό κομμάτι χαρτί που ήταν η προσευχή του αγίου προς την Αγία Τριάδα. Η καταστροφή του έργου τέχνης ήταν μηδαμινής αξίας μπροστά στους άλλους δύο πίνακες»!

Σε ότι αφορά την ποινή που προβλέπει για τον πελάτη του, ο κ.Κεχαγιόγλου είπε ότι πάει για 5-10 χρόνια κάθειρξης και πρόσθεσε: «Υπέδειξε τα πολλών εκατομμυρίων αξίας, δύο άλλα έργα, τα οποία μετά την επιτυχία της αστυνομίας και του τμήματος διαρρηκτών επιστρέφουν στην ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, το νέο, λαμπρό κτίριο, της Εθνικής Πινακοθήκης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This