Παρασκευή 23/7/2021

ΜΜΕ, δάκρυα και ιδρώτας! Αρχισυντάκτης των «New York Times» παραιτήθηκε για να… σωθεί

Ο Sicha έφτασε σε σημείο να κλαίει από την... κούραση

Εξουθένωση μέχρι κλάματος ήταν το αποτέλεσμα των ρυθμών δουλειάς του επικεφαλής του τμήματος στιλ των «New York Times», ο οποίος τελικά τα ζύγισε και άφησε το πρεστίζ της θέσης του για να καταφέρει να επιβιώσει!

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου ενός φίλου του, ο Choire Sicha αποκάλυψε πρώτη φορά μετά την παραίτησή του, τον Απρίλιο, πόσο τον έφθειρε ψυχικά η δουλειά του. «Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου, επειδή δεν ήθελα να την κάνω άλλο» έγραψε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί μάλιστα ότι κάποιες φορές σκέφτηκε και τον θάνατο ως προτιμότερο σενάριο! «Αν είσαι δυστυχισμένος ή αν λες συχνά ότι είσαι εξουθενωμένος, αν ίσως κλαις στη δουλειά λίγο παραπάνω από αυτό που θεωρείς λογικό, αν ξυπνάς το πρωί και σκέφτεσαι να πεθάνεις αντί να πας στη δουλειά, τότε χρωστάς ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον εαυτό σου να κάνει κάτι άλλο» έγραψε χαρακτηριστικά.

Τέσσερα χρόνια

Ο δημοσιογράφος, που είναι γνωστός για τον διασκεδαστικό τρόπο γραφής του, διοικούσε το ένθετο «Styles» των «NYT» για τέσσερα χρόνια. Οταν παραιτήθηκε, επικαλέστηκε εξουθένωση, αλλά το έκανε με τον γνωστό κωμικό του τόνο, προσπαθώντας δήθεν να το αποδώσει στη μόδα, αφού δεν είναι λίγοι οι εξουθενωμένοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ των ΗΠΑ που έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ