Κυριακή 1/8/2021

Τουρκικό θράσος: «Η Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας»

Η απόρριψη της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» από το Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν... έκατσε καλά στην Άγκυρα

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Τουρκία κάλεσε την Αθήνα να… συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τη «διατήρηση των ελευθεριών της τοπικής τουρκικής μειονότητας».

Η Τουρκία «απορρίπτει την απόφαση του δικαστηρίου που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του ΕΔΑΔ και αναμένει από την Ελλάδα να εγγράψει τις ΜΚΟ της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης χωρίς διακρίσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου», ανέφερε δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Την Τετάρτη η αίτηση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» απορρίφθηκε από το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ελλάδας, «αρνούμενο για τρίτη φορά τον αγώνα τεσσάρων δεκαετιών της Ένωσης να επιλέξει απλά το δικό της όνομα», αναφέρει η Yeni Safak.

Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΑΔ του 2008, το δικαίωμα των Τούρκων στη Δυτική Θράκη να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «τουρκικά» στο όνομα των ενώσεων ήταν εγγυημένο, αλλά η Αθήνα δεν κατάφερε να εκδώσει την απόφαση, απαγορεύοντας αποτελεσματικά την τουρκική ομαδική ταυτότητα. Η περιοχή της Δυτικής Θράκης της Ελλάδας φιλοξενεί μια μουσουλμανική τουρκική κοινότητα περίπου 150.000».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ