Φιλόζωοι εθελοντές στην Πάρο κατάφεραν το ακατόρθωτο!

Στην Πάρο το πιο σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων!

Must Read

Ελάχιστοι εθελοντές με πολύ αγάπη για τα ζώα κατάφεραν το ακατόρθωτο!

Ο μη κερδοσκοπικός φιλοζωικός Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου-PAWS ξεκίνησε με ελάχιστους πόρους το 2018, αγοράζοντας 10  περίπου στρέμματα γης στη θέση Μαράθι της Πάρου (τα οποία ακόμα εξοφλεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις).

Ο σύλλογος, αφού έλαβε όλες τις νόμιμες άδειες, κατάφερε με απόλυτη διαφάνεια να  εξασφαλίσει σημαντική χρηματοδότηση από μεγάλους οργανισμούς και ιδρύματα, αλλά και πολλούς ιδιώτες χορηγούς, με στόχοτην κατασκευή ενός μοναδικού για τη χώρα, πρότυπου καταφυγίουαδέσποτων ζώων με σεβασμό στα ζώα αλλά και στο περιβάλλον.Ανάμεσα στους χρηματοδότες περιλαμβάνονται τα Κοινωφελή Ιδρύματα «Σταύρος Νιάρχος», «Ι.Σ. Λάτση» και Ομίλου Γ. Λεβέντη, η Εθνική Τράπεζα, και οι Lafarge Cement, ΕΚΤΕΡ, ESPERANZA ApS Denmark, κ.ά.

Το καταφύγιο του PAWS αποτελείται από 10 ανεξάρτητα πετρόκτιστα κτίρια με τις απαραίτητες μονώσεις, ανεξάρτητες παροχές  και αποχετευτικό δίκτυο και με χώρο  παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Τα 8 κτίρια που φιλοξενούν σκυλάκια, αποτελούνται από 4 χωριστά διαμερίσματα το καθένα, με τις αντίστοιχες αυλές τους. Στο κάθε διαμέρισμα,  έχουν τοποθετηθεί ειδικά κατασκευασμένα σκυλοσπιτάκια, που παρέχουν ασφάλεια, υγιεινή και ευχάριστη διαβίωση στα ζώα που φιλοξενούν. Όλοι οι εξωτερικοί χώροι είναι προστατευμένοι με σκίαστρα για τον ήλιο, ενώ υπάρχουν και κάποιες ξύλινες κατασκευές στους χώρους αυλισμού των ζώων για να παίζουν και να απασχολούνται. Πέρα από τους χώρους διαμονής, έχουν κατασκευασθεί και 4 μεγάλοι περιφραγμένοι χώροι άσκησης σκυλιών, επίσης με προστατευτικά σκίαστρα. Εθελοντές βγάζουν καθημερινά βόλτα τα σκυλάκια στη γύρω περιοχή.

Τα άλλα δύο κτίρια χρησιμεύουν αντίστοιχα για κατοικία του υπεύθυνου του καταφυγίου και γραφείο, με χώρο πλυντηρίου/στεγνωτηρίου και αποθήκη.

Παράλληλα, υπάρχουν 3 ξύλινα γατο-σπιτάκια τα οποία έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενούν κυρίως άρρωστα και τραυματισμένα γατάκια και κάποια νεογέννητα. Στους χώρους τους υπάρχουν ειδικά παιχνίδια, καθώς και θερμάστρες για τον χειμώνα. Είναι χώροι περιφραγμένοι και ασφαλείς.

Το καταφύγιο λειτουργεί υπό την συνεχή επίβλεψη και φροντίδα δύο ατόμων, που είναι υπεύθυνα για την καθημερινή σίτιση και παρακολούθηση των ζώων (συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων κτηνιατρικών υπηρεσιών) και την καθαριότητα και υγιεινή των χώρωνκαι των κλινοσκεπασμάτων των ζώων. Παράλληλα, ο χώρος παρακολουθείται όλο το 24ωρο από  κάμερες ασφαλείας.

Πλήρως αδειοδοτημένο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το καταφύγιο του Συλλόγου PAWS είναι μοναδικό, αφού δεν έχει καμία σχέση με τα καταφύγια που όλοι γνωρίζουμε. Εδώ τα ζώα ζουν ελεύθερα και προστατευμένα, απολαμβάνοντας την περιποίηση και όλες τις ανέσεις που τους αξίζουν, μέχρι να βρεθούν καλές οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν.

Αν αγαπάτε και νοιάζεστε για τα ζώα, αξίζει να το επισκεφθείτε. Σήμερα, το καταφύγιο φιλοξενεί γύρω στα 70 ζώα και δέχεται καθημερινά πολυάριθμους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, εθελοντές του Συλλόγου ταΐζουν καθημερινά 400 περίπου γατιά σε όλο το νησί, ενώ 200 περίπου ζωάκια υιοθετούνται κάθε χρόνο, αφού διασφαλισθούν κατάλληλες για αυτά οικογένειες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για όλες τις υιοθεσίες υπογράφονται συμβάσεις υιοθεσίας,ενώ για ζώα που φεύγουν στο εξωτερικό, εκδίδονται όλα τα από τον νόμο απαιτούμενα πιστοποιητικά, συμπεριλαμβανομένων των TRACES.  Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν κάποιο ζώο υιοθετηθεί, γίνεται επιτόπιος έλεγχος της νέας του κατοικίας και των κηδεμόνων του από εκπροσώπους και συνεργάτες του Συλλόγου.

Το νέο καταφύγιο του PAWS στο Μαράθι Πάρου, αποτελεί κόσμημα για το νησί, ενώ λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στα ζώα που φιλοξενεί. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι εδώ τα ζωάκια ζουν σε συνθήκες υποδειγματικές, με μεγάλη αγάπη και φροντίδα, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές της Ελλάδας!

Ο Σύλλογος PAWS, ως μη κερδοσκοπικός, λειτουργεί αποκλειστικά με δωρεές και χορηγίες. (PayPal: [email protected] και  Alpha Bank: GR360140 6250 6250 0210 1069 137).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This