Μυοκτονία & Απεντόμωση

Must Read

Το καλοκαίρι επειδή ο καιρός ζεσταίνει τα έντομα πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε σύγκριση με άλλες εποχές. Η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από αυτά είναι η απεντόμωση. Επομένως, καλό είναι να γίνεται απεντόμωση από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

Προβλήματα από έντομα, όπως είναι οι κοριοί και οι ψύλλοι δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος, καθώς η εφαρμογή γίνεται αν υπάρξει προσβολή. Η απεντόμωση καλό είναι να γίνεται προληπτικά, ώστε τα έντομα να μην προλάβουν να φωλιάσουν στο χώρο, γιατί σε αυτή την περίπτωση η αντιμετώπισή τους γίνεται πιο δύσκολη. Όσον αφορά τη μυοκτονία, δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος , αφού  τα τρωκτικά κυκλοφορούν όλο τον χρόνο.

Απεντόμωση είναι η διαδικασία ριζικής καταπολέμησης όλων των ειδών των εντόμων ιπτάμενων (μύγες, κουνούπια, κλπ.), ερπόντων και βαδιστικών (ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες κλπ.), στον χώρο του ενδιαφέροντος σας. Η απεντόμωση είναι απαραίτητη για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και για επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους.

Μυοκτονία είναι η ενέργεια που πραγματοποιείται για την μείωση και τον έλεγχο των τρωκτικών πληθυσμών, ποντικιών και αρουραίων. Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος πρέπει να επιλεχτεί και η κατάλληλη μέθοδος για την καταπολέμηση των τρωκτικών.

Στόχος της μυοκτονία είναι η πλήρης απαλλαγή από κάθε είδους τρωκτικά που θα εισβάλουν σε ένα χώρο και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επανεμφάνισης τους. Αφού αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους της δημόσιας υγείας λόγω της μετάδοσης σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο.

Για την επιτυχή καταπολέμησή τους είναι απαραίτητη η γνώση της βιολογίας τους, του τρόπου εφαρμογής των μέσων καταπολέμησης, η μελέτη και κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών του χώρου που έχει προσβληθεί από τρωκτικά.  Στα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των προγραμμάτων μυοκτονίας που εφαρμόζετε είναι ο εντοπισμός των σημείων ελέγχου, η δημιουργία προστατευτικού δικτύου με δολώματα και παγίδες σύλληψης, η διεξαγωγή τακτικών επισκέψεων ελέγχου και καταγραφής των ευρημάτων, μέσω εξελιγμένων μηχανογραφημένων συστημάτων, η στατιστική επεξεργασία αυτών και η ενημέρωση και λήψη των απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών για την οριστική λύση του προβλήματος.

Επιπλέον, υπάρχει η βιολογική μυοκτονία όπου αποτυπώνονται σε σχέδιο κάτοψης οι ζώνες ασφαλείας των δολωματικών σταθμών σε επιλεγμένα σημεία εξωτερικά, περιμετρικά του κτηρίου και της περίφραξης του χώρου, και εσωτερικά με την χρήση παγίδων σύλληψης με κόλλα. Έτσι επιτυγχάνεται η απαλλαγή του χώρου από κάθε είδους τρωκτικά με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον.

Η εταιρεία HQP παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεντόμωσης  και μυοκτονίας το οποίο περιλαμβάνει την πρόληψη, τον έλεγχο και την καταστολή των εντόμων και τρωκτικών. Ένα σωστά σχεδιασμένο πρόγραμμα απεντόμωσης βασίζεται στις ανάγκες και στις ιδιομορφίες του χώρου αλλά και το είδος του προβλήματος. Περιλαμβάνει την επίσκεψη στον επιθυμητό χώρο από έμπειρους τεχνικούς.

Επιθεώρηση και αυτοψία του χώρου για τυχόν υπάρχουσες κτηριακές ελλείψεις (τρύπες, κενά σε πόρτες-παράθυρα, παράλειψη καθαριότητας και γενικά κακοτεχνίες). Επιθεώρηση για εστίες μόλυνσης (σημείων με πιθανή δύσκολη πρόσβαση) και ταυτοποίηση εντόμου-τρωκτικού. Οι τεχνικοί επιλέγουν την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης σε συνεννόηση με τον πελάτη και με διασφάλιση ότι οι ανάγκες του είναι σύμφωνες με την υφιστάμενη νομοθεσία, όπου και εφόσον υπάρχει προγραμματίζουν την υλοποίηση του στόχου.

Η εταιρεία HQP επιπλέον αναλαμβάνει καθαρισμό κτηρίων, μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας, υπηρεσίες απολύμανσης, συντήρηση κτιριακών υποδομών, εκτίμηση ακινήτων, σύνταξη τεχνικών εκθέσεων αυτοψίας, κατασκευή- συντήρηση ακινήτων, ποιοτικό έλεγχο πυροσβεστήρων, υπηρεσίες μελέτης και συντήρησης περιβάλλοντα χώρου. Η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας είναι ο διαρκείς στόχος της εταιρείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This