Δευτέρα 2/8/2021

«Αμαρτάνουν όσοι δεν εμβολιάζονται» λέει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Ζητάει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Υπέρμαχος του υποχρεωτικού εμβολιασμού εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας».

Ο Μητροπολίτης τονίζει ότι: «η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του Covid».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό και ότι δεν υφίσταται καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων: «Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε» τόνισε.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος χαρακτήρισε αμαρτωλούς όσους δεν εμβολιάζονται: «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι αρνητές του εμβολίου αμαρτάνουν.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε ότι η επίσημη στάση της εκκλησίας στηρίζει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και προσπαθεί να πείσει τους πιστούς ότι «δεν υπάρχει τίποτα το μεταφυσικό» πίσω από τα εμβόλια, «καμία δεισιδαιμονία ή συνωμοσιολογία»: «Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας» τόνισε ο Μητροπολίτης.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τους ιερείς στην Κρήτη που αρνούνται να κοινωνήσουν και να εξομολογήσουν του εμβολιασμένους, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκλείσει κάποιον πιστό από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας επειδή έχει εμβολιαστεί ή επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Το Μυστήριο, η συμμετοχή και η προσέλευση δεν έχει να κάνει με αυτή τη διάσταση της ζωής. Όποιοι το κάνουν είναι υπόλογοι απέναντι στο Θεό, την εκκλησία και στον επίσκοπό τους».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ