Κυριακή 25/7/2021

Το νέο καταφύγιο για σκύλους και γάτες στην Πάρο είναι παράδειγμα προς μίμηση

Περίπου 200 ζωάκια υιοθετούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό

Ένα κόσμημα για το νησί της Πάρου αποτελεί το νέο καταφύγιο του PAWS στο Μαράθι, που λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στα ζώα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο μη κερδοσκοπικός φιλοζωικός Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου – PAWS ξεκίνησε με ελάχιστους πόρους το 2018 και ελάχιστους εθελοντές.

Εχοντας λάβει όλες τις άδειες, κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντική χρηματοδότηση από μεγάλους οργανισμούς και ιδρύματα, ανάμεσά τους το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και η Εθνική Τράπεζα.

δσφδσφσδφ

Το καταφύγιο αποτελείται από δέκα ανεξάρτητα πετρόκτιστα κτίρια, εκ των οποίων τα οκτώ φιλοξενούν σκυλάκια. Ολοι οι εξωτερικοί χώροι είναι προστατευμένοι με σκίαστρα για τον ήλιο, ενώ υπάρχουν και κατασκευές στους χώρους αυλισμού των ζώων για να απασχολούνται. Μάλιστα, έχουν κατασκευαστεί και τέσσερις μεγάλοι περιφραγμένοι χώροι άσκησης, ενώ εθελοντές βγάζουν καθημερινά βόλτα τα σκυλάκια στην περιοχή. Τα άλλα δύο κτίρια χρησιμεύουν για κατοικία του υπευθύνου του καταφυγίου και γραφείο, με χώρο πλυντηρίου και αποθήκη. Παράλληλα, υπάρχουν τρία ξύλινα… γατοσπιτάκια που φιλοξενούν κυρίως άρρωστα και τραυματισμένα γατάκια.

φσδφσδφδσφ

Το καταφύγιο λειτουργεί υπό τη συνεχή επίβλεψη ατόμων που είναι υπεύθυνα για την καθημερινή σίτιση και την παρακολούθηση των ζώων, την καθαριότητα και την υγιεινή των χώρων. Παράλληλα, ο χώρος παρακολουθείται όλο το 24ωρο από κάμερες. Το πλήρως αδειοδοτημένο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταφύγιο είναι πρωτοπόρο στο είδος του. Εκεί τα ζώα ζουν ελεύθερα και προστατευμένα, έως ότου βρεθούν σωστές οικογένειες να τα υιοθετήσουν.

dfdfsdf

Σήμερα το καταφύγιο φιλοξενεί περίπου 70 ζώα, ενώ οι εθελοντές ταΐζουν καθημερινά περίπου 400 γατάκια σε όλο το νησί. Περίπου 200 ζωάκια υιοθετούνται κάθε χρόνο, αφού βρεθούν οικογένειες κατάλληλες γι’ αυτά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ