Το νέο καταφύγιο για σκύλους και γάτες στην Πάρο είναι παράδειγμα προς μίμηση

Περίπου 200 ζωάκια υιοθετούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό

Must Read

Ένα κόσμημα για το νησί της Πάρου αποτελεί το νέο καταφύγιο του PAWS στο Μαράθι, που λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στα ζώα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο μη κερδοσκοπικός φιλοζωικός Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου – PAWS ξεκίνησε με ελάχιστους πόρους το 2018 και ελάχιστους εθελοντές.

Εχοντας λάβει όλες τις άδειες, κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντική χρηματοδότηση από μεγάλους οργανισμούς και ιδρύματα, ανάμεσά τους το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και η Εθνική Τράπεζα.

Το καταφύγιο αποτελείται από δέκα ανεξάρτητα πετρόκτιστα κτίρια, εκ των οποίων τα οκτώ φιλοξενούν σκυλάκια. Ολοι οι εξωτερικοί χώροι είναι προστατευμένοι με σκίαστρα για τον ήλιο, ενώ υπάρχουν και κατασκευές στους χώρους αυλισμού των ζώων για να απασχολούνται. Μάλιστα, έχουν κατασκευαστεί και τέσσερις μεγάλοι περιφραγμένοι χώροι άσκησης, ενώ εθελοντές βγάζουν καθημερινά βόλτα τα σκυλάκια στην περιοχή. Τα άλλα δύο κτίρια χρησιμεύουν για κατοικία του υπευθύνου του καταφυγίου και γραφείο, με χώρο πλυντηρίου και αποθήκη. Παράλληλα, υπάρχουν τρία ξύλινα… γατοσπιτάκια που φιλοξενούν κυρίως άρρωστα και τραυματισμένα γατάκια.

Το καταφύγιο λειτουργεί υπό τη συνεχή επίβλεψη ατόμων που είναι υπεύθυνα για την καθημερινή σίτιση και την παρακολούθηση των ζώων, την καθαριότητα και την υγιεινή των χώρων. Παράλληλα, ο χώρος παρακολουθείται όλο το 24ωρο από κάμερες. Το πλήρως αδειοδοτημένο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταφύγιο είναι πρωτοπόρο στο είδος του. Εκεί τα ζώα ζουν ελεύθερα και προστατευμένα, έως ότου βρεθούν σωστές οικογένειες να τα υιοθετήσουν.

Σήμερα το καταφύγιο φιλοξενεί περίπου 70 ζώα, ενώ οι εθελοντές ταΐζουν καθημερινά περίπου 400 γατάκια σε όλο το νησί. Περίπου 200 ζωάκια υιοθετούνται κάθε χρόνο, αφού βρεθούν οικογένειες κατάλληλες γι’ αυτά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This