Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Δένδιας

Τι θα συζητηθεί, ποιοι μη Ευρωπαίοι θα δώσουν το παρόν

Must Read

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τις γεωπολιτικές προεκτάσεις των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, την υπό επεξεργασία στρατηγική πυξίδα της Ε.Ε. και τις εξελίξεις στην Αιθιοπία, ιδιαίτερα την περιοχή του Τιγκρέι. Υπό το λήμμα «τρέχουσες υποθέσεις» αναμένεται να εξεταστούν η κατάσταση στο Αφγανιστάν, στον Λίβανο, τον νότιο Καύκασο, στη Λιβύη και τη Λευκορωσία, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναμένεται, επίσης, όπως αναφέρεται, να υπάρξει ενημέρωση από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, εν όψει και της εξαγγελθείσας για τις 20 Ιουλίου παράνομης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στα Κατεχόμενα. Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή του Σαχέλ, υπό το φως της πρόσφατης συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα.

Στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας του συμβουλίου έχει προγραμματιστεί άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ.

Πριν από την έναρξη της συνάντησης θα λάβει χώρα άτυπο πρόγευμα εργασίας, που παραθέτει στο περιθώριο της συνόδου ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών στα μέλη του συμβουλίου, με προσκεκλημένο τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This