Φωτιά στο Σέιχ Σου – Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία (video)

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Must Read

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

φωτιά σέιχ σου

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ύψος του Αγίου Παύλου. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Οι καπνοί είναι ορατοί από πολλά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, έχει ήδη ανακοπεί το μέτωπο της φωτιάς προς το ξενοδοχείο «Φιλίππειο» και αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες κατάσβεσης εστιάζονται σε κοντινό ρέμα του δάσους, προς το βόρειο τμήμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τη νότια πλευρά επί της περιφερειακής οδού, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη ενώ τονίζεται ότι δεν διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε πριν λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες. Είναι στο κομμάτι πάνω από τον περιφερειακό, κοντά στη λυόμενη βάση του πυροσβεστικού σώματος, στον κόμβο προς το Ζωολογικό Κήπο και πάνω. Η φορά της φωτιάς είναι προς το εσωτερικό του δάσους, στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου. Απευθύνω έκκληση προς τον κόσμο να μην κυκλοφορεί στον περιφερειακό και να μην πηγαίνουν άνθρωποι για λόγους περιέργειας προς το ξενοδοχείο (σ.σ. Φιλίππειο), ώστε να διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Είναι καλό που δεν φυσούν άνεμοι στην περιοχή. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου βρίσκονται επί ποδός».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Νεάπολης- Συκεών Αντώνης Σαουλίδης ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι ήδη έγιναν ρίψεις νερού από 6 αεροπλάνα και άλλα δύο ελικόπτερα ενώ στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον δύο οχήματα της πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα. «Νομίζω ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα νομίζω ότι έχει τεθεί η φωτιά υπό έναν έλεγχο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αέρας αλλά σχετική άπνοια κάτι που είναι καλό για την εξέλιξη της κατάστασης», πρόσθεσε.

Για το πώς ξεκίνησε η φωτιά δήλωσε: «Επειδή ξεκίνησε από την ανηφόρα του Αγίου Παύλου υπάρχουν κάποιες υποθέσεις αυτή τη στιγμή ότι μπορεί η φωτιά να ξέσπασε από κάποιο τσιγάρο σε εκείνο το σημείο αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς». Σημείωσε, τέλος ότι «το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά είναι ακριβώς στο όριο μεταξύ των Δήμων Νεάπολης – Συκεών και Θεσσαλονίκης, ακριβώς απέναντι από τον ζωολογικό κήπο». Υπογράμμισε, πάντως, ότι «το δάσος είναι όλων των Θεσσαλονικέων» και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα και να διατηρήσουμε το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για τη πόλη μας.

Όπως ανακοίνωσε η τροχαία πριν από λίγο, διεκόπη η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιφερειακή οδό και συγκεκριμένα από τον κόμβο Μουδανίων προς δυτικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας προς ανατολικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This