Αδιανόητο: «Λουκέτο» για δεύτερη φορά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών λόγω καύσωνα!

Μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου θα εξυπηρετούνται μόνο κατεπείγοντα αιτήματα προσωρινής διαταγής και εκδίκαση υποθέσεων

Must Read

Για δεύτερη φορά μέσα στον Ιούλιο εξαιτίας του μη επαρκούς αερισμού του κτιρίου Θα υπολειτουργεί από σήμερα μέχρι την Παρασκευή το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας λόγω του ελλιπούς αερισμού του κτιρίου εν μέσω του καύσωνα.

Είναι η δεύτερη φορά που κλείνει το Διοικητικό Πρωτοδικείο, καθώς ανάλογο «λουκέτο» είχε μπει και στις αρχές του μήνα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που καθιστούσαν δυσχερή την εκτέλεση των καθηκόντων από τους διοικητικούς δικαστές και υπαλλήλους.

Μάλιστα τότε είχε ανασταλεί πλήρως η λειτουργία του Διοικητικού Εφετείου. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο ανακοίνωσε ότι από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, θα εξυπηρετούνται μόνο κατεπείγοντα αιτήματα προσωρινής διαταγής και εκδίκαση υποθέσεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του δικαστηρίου, «εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας την Τετάρτη (14/7/2021), την Πέμπτη (15/7/2021) και την Παρασκευή (16/7/2021), σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς αερισμού του κτιρίου, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών θα λειτουργεί με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, ώστε να εξυπηρετούνται οι βασικές λειτουργίες του (ενδεικτικά εξέταση κατεπειγόντων αιτημάτων προσωρινής διαταγής και εκδίκαση υποθέσεων)».

Αντίδραση των δικηγόρων Το νέο «λουκέτο» στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρη Βερβεσού ο οποίος ζητά να αποκατασταθεί αμέσως η πλήρης λειτουργία του.

«Η εξαγγελθείσα επί τριήμερο αναστολή λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για δεύτερη συνεχόμενη φορά με επίκληση «της ανόδου της θερμοκρασίας» υπερβαίνει το όριο ανοχής και αντοχής του δικηγορικού κόσμου, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους και μόνον υπηρετούν οι δικαστικοί θεσμοί.

Είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα όργανα διοίκησης των δικαστηρίων οφείλουν, κατά λόγο αρμοδιότητας, όφειλαν να είχαν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι υπάρχουσες υποδομές (συστήματα κλιματισμού κλπ) να λειτουργούν και να υφίσταται ετοιμότητα προς αντιμετώπιση των εκάστοτε καιρικών συνθηκών.

Η «άνοδος της θερμοκρασίας» και η «έλλειψη αερισμού», μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες δικαιολογούν τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Όλοι οι υπεύθυνοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και όλων των δικαστικών καταστημάτων της χώρας» αναφέρει ο κ. Βερβεσός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This