Σάββατο 31/7/2021

Δημόπουλος και Τζανάκης προειδοποιούν: «Ο ιός δεν θα χαριστεί σε κανέναν, ανεπιφύλακτα εμβολιάζονται τα παιδιά 15-17 ετών»

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης και ο πρύτανης ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα, κάνοντας λόγο για τις μεταλλάξεις και την αναγκαιότητα των εμβολίων.

«Ανεπιφύλακτα εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών. Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Αθανάσιος Δημόπουλος. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στους φοιτητές, είπε ότι θα προσέρχονται στα πανεπιστήμια με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test και μάσκα. «Οι πρυτάνεις είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας για ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα campus των πανεπιστημίων»

«Ο ιός δεν θα χαριστεί σε κανένα μας»

Από την πλευρά του, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι «ο ιός δεν θα χαριστεί σε κανένα μας», ενώ εκτίμησε, πως σε αυτό το κύμα το 1/3 των ανεμβολίαστων θα μολυνθεί.

«Από τη στιγμή που έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα και εφόσον δεν θα υπάρχουν πια στελέχη της Άλφα, όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό το επόμενο εξάμηνο. Το θέμα είναι το πώς θα μας βρει ο ιός», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αν μας βρει ανεμβολίαστους θα καθορίσει εκείνος τον τρόπο που θα αποκτήσουμε φυσική ανοσία. Δηλαδή, θα την αποκτήσουμε επώδυνα με διασωλήνωση ή με λίγα συμπτώματα και ήπια; Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ξέρουν ότι θα συναντηθούν με τον ιό κάποια στιγμή».

Τέλος, είπε πως σε περίπτωση που ο εμβολιαστικός ρυθμός είναι πολύ καλός και ξεπεράσουμε το 70-75% του ενήλικα πληθυσμού μαζί με τους εφήβους, απομένει μια μικρή δεξαμενή κόσμου, γύρω στο 1,5-2 εκατ. που θα είναι ανεμβολίαστος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ