«Σαρώνει» ο κορωνοϊός τα ελληνικά νησιά: Ποια κινδυνεύουν με lockdown – Τι έρχεται σε Κρήτη και Κυκλάδες

«Καμπανάκι» κινδύνου σε συγκεκριμένες περιοχές - Καθ' οδόν νέα μέτρα

Must Read

Και μετά από ένα σωρό lockdown, διαρκή, αυστηρά μέτρα και δεκάδες επιβεβλημένα τεστ, τα «καμπανάκια» κινδύνου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας ηχούν, με το ενδεχόμενο νέων lockdown και αυστηρότερων μέτρων να είναι προ των πυλών…  

Ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς νέους περιορισμούς;

Η επιβολή αυστηρών μέτρων στη Μύκονο είναι γεγονός, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα είναι πολλά και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να έρχεται και άλλο σταδιακό «κλείσιμο» σε πολλές περιοχές.

Ποια νησιά «κατεβάζουν» ρολά μετά τη Μύκονο

Από το περασμένο Σάββατο, 17/7, το νησί των ανέμων «σιώπησε», αφού τα μαγαζιά «κατεβάζουν ρολά» από τη 01.00 τα ξημερώματα, η κυκλοφορία απαγορεύεται από τη 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, ενώ η μουσική απαγορεύεται καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Όμως και η Κρήτη με τις Κυκλάδες αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Υπάρχει μεγάλη έξαρση και διάδοση του ιού, καθώς τα ενεργά κρούσματα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Δύσκολα τα επιδημιολογικά δεδομένα για Σαντορίνη, Πάρο και Ίο.

Παγώνη: «Τη Μύκονο θα ακολουθήσουν κι άλλα νησιά»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών προειδοποίησε με αυστηρό ύφος ότι, «θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά το παράδειγμα της Μυκόνου».

«Ας πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχει εμβολιαστεί. Αρχίζουν τα πάρτι στις βίλες, έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες, εκεί έγινε το πρόβλημα με 1.000 – 2.000 άτομα πάρτι. Από εκεί ξεκίνησε η αιτία», ανέφερε για τη Μύκονο η κ. Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη πρότεινε «να πάνε να εμβολιαστούν οι 50+ και οι νέοι να γίνονται εμβολιασμοί σε πλατείες, μπαρ, έξω από τις εκκλησίες, με συνεργεία για εμβολιασμούς», ενώ με αυστηρό τόνο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «πρέπει να πέφτει το ένα πρόστιμο μετά το άλλο και να κλείνουν τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This