Δήμαρχος Κασσάνδρας: Ανυπόστατες οι φήμες σχετικά με διαρροή σε αγωγό βιολογικού καθαρισμού

«Πρόκειται για ψέματα και συκοφαντίες για το δήμο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη τουριστική περίοδο»

Must Read

Την οργή της εξέφρασε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, για την πληροφορία που διακινήθηκε σε διάφορα ΜΜΕ σχετικά με διαρροή σε αγωγό βιολογικού καθαρισμού στη Χανιώτη, τονίζοντας πως πρόκειται για ανυπόστατες φήμες. 

Ειδικότερα, η κα. Χαλκιά ανέφερε σήμερα στο GRTimes πως «και η δυσφήμιση έχει τα όρια της», κάνοντας λόγω για μια ψευδή είδηση σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη τουριστική περίοδο όπου οι επιχειρηματίες του δήμου περιμένουν πώς και τι να δουλέψουν, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ίδια δεν κρύβεται από κανέναν, αλλά «δεν ανέχεται ψέματα και συκοφαντίες για το δήμο».

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο περιστατικό στο Πολύχρονο, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν και έσπασε ένας ταμιευτήρας του βιολογικού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανησυχία για ακαταλληλότητα των υδάτων κολύμβησης, υποβάθμισε το γεγονός, αναφέροντας ότι «δεν ήταν τίποτα το σοβαρό» και διαβεβαιώνοντας πως το ίδιο κιόλας βράδυ που συνέβη το περιστατικό, έστειλε νερά για αναλύσεις στο χημικό εργαστήριο του ΚΕΠΑΜΑΧ, με τα δείγματα να βγαίνουν όλα καθαρά. «Γιατί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, εγώ η ίδια θα είχα απαγορεύσει να μπει ο κόσμος στη θάλασσα. Ατυχήματα μπορεί να γίνουν παντού, εγκληματίες όμως δεν είμαστε. Ήταν πεντακάθαρο το νερό, σε αντίθεση με τη λάθος εικόνα που μεταφέρθηκε» επισήμανε η δήμαρχος Κασσάνδρας, κάνοντας για μια ακόμη φορά λόγο για «απίστευτο ψέμα».

Τριτοβάθμιοι βιολογικοί

Η ίδια αναφέρει πως, πλέον, θα αλλάξει τακτική και θα εφαρμόσει τη μελέτη εγκατάστασης των συστημάτων βιολογικού καθαρισμού, σύμφωνα με την οποία τα νερά, μετά την επεξεργασία και τη χλωρίωση, δεν θα πηγαίνουν σε δεξαμενές, όπως γινόταν μέχρι τώρα για ψυχολογικούς λόγους, αλλά θα οδηγούνται σε ρέμα και θα καταλήγουν στη θάλασσα. «Έχουμε πλέον τριτοβάθμιους βιολογικούς, και το νερό, σύμφωνα με την άδεια, πηγαίνει στο ρέμα και καταλήγει στη θάλασσα. Το οποίο νερό, κάθε εβδομάδα ελέγχεται από το ΚΕΠΑΜΑΧ, χλωριώνεται και γίνεται εντελώς ακίνδυνο», είπε σχετικά.

Σχολιάζοντας το φαινόμενο με τις τοξικές μέδουσες που έκαναν την εμφάνιση τους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας, αλλά και σε παραλίες της Κασσάνδρας, η δήμαρχος ανέφερε πως, μετά τα αρνητικά σχόλια που άρχισαν να διακινούνται, η ίδια αναγκάστηκε να κινητοποιήσει το πανεπιστήμιο, ώστε οι επιστήμονες να αποκαταστήσουν την «τάξη» και να κάνουν λόγο για ένα παροδικό φυσικό φαινόμενο. «Για να βγουν οι επιστήμονες και να πουν ότι πρόκειται για φαινόμενο που συνδέεται με τη θερμοκρασία και τα ρεύματα», όπως είπε η κα. Χαλκιά.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This