Μηταράκης σε 30αρηδες: Και συντάξεις θα πάρετε και οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν

Must Read

Τη γνωστή ατάκα-απορία (αλλά και έκφραση απελπισίας) σε κουβέντες μεταξύ τριαντάρηδων «Γιατί; Περιμένεις να πάρουμε σύνταξη;» έρχεται να απαντήσει ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Και τα νέα είναι μάλλον ευχάριστα.

«Δεν υπάρχει θέμα (μη χορήγησης) συντάξεων για την επόμενη γενιά, καθώς το ασφαλιστικό σύστημα είναι ισχυρό», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη νέα επικουρική σύνταξη, αλλά και για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών – εργαζομένων, που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

«Έχεις μια κρατική δημόσια, διανεμητική αναδιανεμητική σύνταξη του ΕΦΚΑ, και μια νέα επικουρική που θα αφόρα τους νέους εργαζόμενους. Από 1η Ιανουαρίου 2021 θα δημιουργηθούν ατομικοί λογαριασμοί τα λεφτά εργαζομένου – εργοδότη θα μένουν σε λογαριασμό στο όνομα του εργαζομένου, ο λογαριασμός θα ‘’αυγατίζει’’ κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου, και στο τέλος η σύνταξη που θα πάρει θα εξαρτάται από το ύψος του ατομικού λογαριασμού αυτού χωρίς να επηρεάζεται από πιθανές μελλοντικές δημοσιονομικές κρίσεις και τον δημογραφικό κίνδυνο» εξήγησε ο κ. Μηταράκης.

«Το σύστημα των ατομικών λογαριασμών δεν στηρίζεται σε διανεμητική λογική ότι οι νέοι πληρώνουν τους παλιότερους».

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, σχολίασε ότι σήμερα είναι 20% επί του μισθού εργοδότη – εργαζομένου για την κύρια σύνταξη: «Στόχος μας είναι η εισφορά να πάει από το 20% στο 15% σε βάθος τετραετίας… Περιμένουμε και τις αποφάσεις του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου, ώστε να μην υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This