Η αδερφή του δολοφόνου τηλεφώνησε στην μητέρα της Γαρυφαλλιάς – «Ακραία εριστική συμπεριφορά του δράστη»

«Έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα», επιμένει ο δικηγόρος του 30χρονου δράστη

Must Read

«Κεραυνούς» κατά της υπερασπιστικής γραμμής του Δημήτρη Βέργου, ο οποίος δολοφόνησε την Γαρυφαλλιά Ψαράκου στη Φολέγανδρο, εξαπέλυσε ο συνήγορος της οικογένειας της κοπέλας, Αλέξης Κούγιας.

Αποκάλυψε ακόμα, ότι η αδελφή του 30χρονου δολοφόνου «τηλεφώνησε στην μητέρα της κοπέλας για να συλλυπηθεί και ζήτησε συγγνώμη».

Κατά τον κ.Κούγια ο δράστης ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένος και δεν υπάρχει περίπτωση για ακαταλόγιστο, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του Βέργου, Γιάννης Βλάχος, ο οποίος κάνει λόγο για «υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης».

«Ο κατηγορούμενος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο. Έχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη, δεν μιλάμε για ακαταλόγιστο», σημείωσε ο κ. Κούγιας στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε: «Ο συνήγορος του 30χρονου πατά πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο για να μην εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, αλλά σε ψυχιατρείο».

Ο γνωστός ποινικολόγος επεσήμανε πως δεν μπορεί ο κατηγορούμενος να μιλά για ακαταλόγιστο και «να προκαλεί με αυτό τον τρόπο την οικογένεια της κοπέλας», ενώ αναφορά έκανε και στα ευρήματα που ιατροδικαστή, σύμφωνα με τα οποία όπως είπε «υπάρχουν μώλωπες που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο το κορίτσι».

Μίλησε ακόμα για «ακραία εριστική συμπεριφορά του δράστη από την πρώτη στιγμή» και τόνισε με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο ότι είναι σημαντικό «να μάθουμε με ποιους επικοινώνησε στο διάστημα που ήταν εξαφανισμένος».

Δικηγόρος 30χρονου: «Έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα»

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Βλάχος επιμένει στη γραμμή του ψυχικού προβλήματος για τον πελάτη του και τονίζει μάλιστα ότι είναι «αμέριστη η συμπόνια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης».

«Έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης. Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια. Θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε την συμπεριφορά του», σχολίασε στον ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό για πρόβλημα και τη δυσκολία στην επικοινωνία: «Έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο. Δεν έχει συνείδηση της πράξης του. Την πρώτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, την δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία».

«Όταν τον ρώτησα τι έκανε 24 ώρες που κρυβόταν μετά το τραγικό συμβάν μου απάντησε: προσπαθούσα να πιάσω το νήμα των γεγονότων και πως έφτασα σε αυτό το τραγικό πράγμα. Δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εξήγηση», κατέληξε ο κ. Βλάχος.

Απάντηση Κούγια και με ανακοίνωση: Αντιδεοντολογική συμπεριφορά της υπεράσπισης η δήθεν ψυχική πάθηση»

«Παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του» χαρακτηρίζει μέσω ανακοίνωσης ο Αλέξης Κούγιας τις δηλώσεις του συνηγόρου του 30χρονου, που ομολόγησε το έγκλημα σε βάρος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, περί ψυχιατρικού προβλήματος.

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούγια αναφέρεται στις δηλώσεις του υπερασπιστή του κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία της 26χρονης, Γιάννη Βλάχου, περί του αιτήματος που θα υποβάλει στον ανακριτή Νάξου για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον εντολέα του.

Η ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας όσο και εμείς οι συνεργάτες του την προκλητική – ρεαλιστική προσπάθεια, χωρίς καμία συναισθηματική υποδομή, του συνηγόρου της υπερασπίσεως του 30χρονου κατηγορουμένου, που, αφού ξυλοκόπησε άγρια, εκτόξευσε στη θάλασσα την αείμνηστη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, την οικογένεια της οποίας εκπροσωπούμε στο ευαίσθητο βήμα υποστηρίξεως της κατηγορίας και εκείνο, το οποίο απαιτούμε, είναι τουλάχιστον από σήμερα να σταματήσει αυτή η χωρίς καμία αίσθηση ντροπής και με στοιχεία απόλυτης αδιαφορίας για την ψυχική οδύνη του πατέρα, της μητέρας και των τριών αδελφών της αειμνήστου Γαρυφαλλιάς, για την αδιανόητη και με αυτόν τον τρόπο απώλεια της ζωής της, παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του, η οποία πριν από το έγκλημα δεν τον απέτρεψε να σπουδάσει, δεν τον απέτρεψε να έχει μια συγκεκριμένη κοινωνιολογική προσέγγιση και το κυριότερο, αμέσως μετά το έγκλημά του, αντί να παραδοθεί και να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για την καταστροφή της ζωής τους, που προκάλεσε, το μόνο που τον ενδιέφερε αυτόν και τους συγγενείς του και την υπεράσπισή του ήταν και είναι να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του.

Το γραφείο μας θα τοποθετηθεί υπεύθυνα με Δελτίο Τύπου, μόλις έχουμε στα χέρια μας τη δικογραφία, τις επιστημονικές προσεγγίσεις και την απολογία του κατηγορουμένου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This