Πήγαν για  «τσαχπινιές» οι τουρκικές φρεγάτες στην επιχείρηση διάσωσης νότια της Κρήτης, αλλά έφυγαν άπραγες

Επιχείρησαν να αμφισβητήσουν έμπρακτα την ελληνική κυριαρχία και δικαιοδοσία.

Must Read

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό ολοκληρώθηκε η ευρεία επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών που εξέπεμψαν σήμα κινδύνου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης (50 ν.μ. νοτίως της Κάσου και εντός FIR Αθηνών και οριοθετημένης ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης).

Το πρώτο εμπορικό πλοίο που έσπευσε στην περιοχή ήταν το τουρκικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας «ARAL», το οποίο περισυνέλεξε 32 άτομα (Ιρακινοί, Ιρανοί, Αφγανοί κλπ). Άλλα εμπορικά πλοία και ελικόπτερο Super Puma έφτασαν επίσης στην περιοχή.

Το βράδυ της Πέμπτης προσέγγισαν την περιοχή αρχικά η τουρκική φρεγάτα «GELIBOLU»  και ακολούθως η «GOKOVA», οι οποίες κάλεσαν τα παραπλέοντα πλοία να μεταπέσουν στη συχνότητά τους για να αναλάβουν τον συντονισμό της επιχείρησης, θέλοντας να αμφισβητήσουν έμπρακτα την ελληνική κυριαρχία και δικαιοδοσία.

Όμως, όπως αναφέρει το Λιμενικό «καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης τα παραπλέοντα εμπορικά πλοία αγνόησαν τις κλήσεις των τουρκικών φρεγατών και ενήργησαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης), το οποίο καθόρισε ως συντονιστή (ON SCENE COMMANDER) αρχικά το εμπορικό πλοίο “HANSA LIMBURG” σημαίας Λιβερίας, ακολούθως το εμπορικό πλοίο “MARVEA” σημαίας Μάλτας και από πρωί της Παρασκευής το “ISHIZUCKI STAR” σημαίας νησιών Μάρσαλ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This