ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν… κυκλώσει Εφορία και ΟΑΕΔ Μυτιλήνης

Must Read

Απίστευτες σκηνές συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη ΔΟΥ Μυτιλήνης. Ούτε λίγο ούτε πολύ εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες πολιορκούν την εφορία του νησιού ζητώντας την άμεση έκδοση ΑΦΜ για να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι αιτούντες άσυλο, έχουν δικαίωμα έκδοσης ΑΦΜ, όμως οι δομές της εφορίας και ιδιαίτερα τον Αύγουστο που λείπουν και σε άδειες εργαζόμενοι, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα. Το  ίδιο πρόβλημα σημειώνεται και στον ΟΑΕΔ

Χτες μόνο πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν το πρωί στη ΔΟΥ Μυτιλήνης για την έκδοση ΑΦΜ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η υπηρεσία και να γίνεται το αδιαχώρητο.

Ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας και μεταφραστών για να εξηγηθεί στον κόσμο αυτό, ότι δεν είναι απαραίτητη η έκδοση ΑΦΜ σε όσους δεν έχουν άμεση συναλλαγή με το δημόσιο, δηλαδή να νοικιάσουν σπίτι ή να βρουν δουλειά.

Το αδιαχώρητο και στο ΚΥΤ που σήμερα βρίσκονται 8.823 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες με τα 590 να είναι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο χώρος πλέον δεν επαρκεί, και ο καταυλισμός επεκτείνεται με σκηνές και πιο ψηλά στα ελαιοκτήματα.

Εν τω μεταξύ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ροή προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα , παραπέμποντας στην εποχή του πρώτου μεγάλου προσφυγικού κύματος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This