Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Στην Ιταλία μεταφέρεται το «μαύρο» κουτί του μοιραίου ελικοπτέρου (video)

Στην Ιταλία, θα μεταφερθεί το μαύρο κουτί που περιέχει όλα τα στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις στο πως συνετρίβη το ελικόπτερο στον Πόρο.

Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μεταφερθεί στη γειτονική χώρα το μαύρο κουτί καθώς η Ιταλία ήταν η χώρα όπου κατασκευάστηκε το ελικόπτερο και άρα το εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

«Το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι χωρητικότητας οχτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη και είχε μόνο δύο άτομα επάνω, δεν ήταν βαρύς δηλαδή για να πω ότι δυσκολευότανε να απογειωθεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», αναφέρει στο OPEN TV ο γενικός διευθυντής Αερομεταφορών ΥΠΑ, Χρήστος Παπαγεωργίου.

Υπήρξαν προειδοποιήσεις

Το 2018 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης, ζητούσε με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς την τοποθέτηση στα καλώδια ειδικών ανακλαστήρων.

Ο ΔΕΔΗΕ που μέχρι την Τετάρτη δεν έβρισκε την επίμαχη επιστολή του Αθανάσιου Μπίνη, σήμερα υποστηρίζει ότι αυτή είχε φτάσει στην επιχείρηση μέσω e-mail στον πρώην διευθυντή δικτύου. Ποτέ, ωστόσο, δεν πρωτοκολλήθηκε. Έτσι διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να ανακαλύψει το γιατί.

Προειδοποίηση προς τον ΔΕΔΗΕ είχε κάνει και ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος ζητούσε να γίνουν υποθαλάσσια τα καλώδια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ