Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022

Πως το ηρωικό «Όχι» στο προδοτικό σχέδιο Ανάν, έσωσε την Κύπρο

Μετατρέποντας ένα κυρίαρχο κράτος σε κοινότητα: Όλη η αλήθεια για το Σχέδιο Ανάν!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Αυτή είναι η αλήθεια για το προδοτικό σχέδιο Ανάν που σήμερα κάποιοι έχουν το θράσος να προσπαθούν να «ξεπλύνουν». Προφανώς για να ετοιμάσουν μία εξίσου προδοτική συνέχεια του.
Η μόνη λύση για την Κύπρο, είναι η απελευθέρωση. Ακριβώς ορίζει όχι μόνο το δίκαιο της ιστορίας, αλλά και το διεθνές δίκιο μαζί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Διαβάστε με προσοχή:

1. Το Σχέδιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν για τη συνολική “λύση” του Κυπριακού αποσκοπούσε στην εξουδετέρωση της συνδυασμένης διπλωματικής ισχύος Ελλάδας και Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν απόλυτα σαφές ότι η Κύπρος θα καθίστατο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που θα ενίσχυε τη διεθνή θέση της και θα περιέπλεκε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, που αποτελούσε διακηρυγμένη επιθυμία των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.

3. Στις 11 Νοεμβρίου 2002, μάλιστα όχι τυχαία μετά από αναβολή, ώστε να διεξαχθούν στην Τουρκία οι γενικές εκλογές που ανέδειξαν πρώτη δύναμη το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατατέθηκε η πρώτη εκδοχή του Σχεδίου, η οποία ακολουθήθηκε από άλλες 4 το επόμενο ενάμισι έτος.

Τάσσος Παπαδόπουλος: Ο μεγάλος ηγέτης του Ελληνισμού

4. Η δεύτερη και τρίτη εκδοχή του Σχεδίου κατατέθηκαν, και πάλι όχι τυχαία, 2 και 50 ημέρες αντίστοιχα πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κοπεγχάγης του Δεκεμβρίου 2002 για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κύπρου στις 16 Απριλίου 2003.

5. Στη Νέα Υόρκη, το Φεβρουάριο 2004, λιγότερο από 3 μήνες πριν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυπριακή πλευρά και η τουρκοκυπριακή κοινότητα συμφώνησαν σε νέες διαπραγματεύσεις, προκειμένου να καταλήξουν σε μία εκδοχή που θα εγκρινόταν με εκατέρωθεν δημοψηφίσματα.

6. Επομένως κάθε φορά που πλησίαζαν χρόνοι κρίσιμοι για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της Κύπρου, επανεμφανιζόταν μία νέα εκδοχή του Σχεδίου, η οποία συνοδευόταν από διεθνή πίεση για τη διαπραγμάτευση και την αποδοχή της, κατά προτίμηση σε περιορισμένο χρονικό ορίζοντα.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Αρχισμηνίας 28 ετών ο νεκρός του σοκαριστικού τροχαίου στη Μεσογείων!

7. Η τελική εκδοχή του Σχεδίου είχε έκταση 9.000 σελίδων και περιλάμβανε την ιδρυτική συμφωνία, 3 συντάγματα, 3 συνταγματικούς και 35 ομοσπονδιακούς νόμους, 3 συμφωνίες συνεργασίας, 1.134 διεθνείς συμβάσεις, τα εδαφικά όρια και τη λειτουργία της επιτροπής για ζητήματα περιουσιών.

Κάποιοι προσπαθούν να ξεπλύνουν τις μαύρες σελίδες της ιστορίας

8. Το Σχέδιο προέβλεπε τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία της “Ενωμένης Δημοκρατίας της Κύπρου”, με κεντρική κυβέρνηση ελάχιστων αρμοδιοτήτων, λόγω των ενδοιασμών για εμπλοκή στη λειτουργία της, η οποία θα οφειλόταν στην πιθανολογούμενη απροθυμία των δύο πλευρών να συνεργαστούν.

9. Η Κυπριακή Δημοκρατία υποβιβαζόταν σε Ελληνοκυπριακή Πολιτεία και το ψευδοκράτος αναβαθμιζόταν σε Τουρκοκυπριακή Πολιτεία, παρακάμπτοντας την τρέχουσα αδυναμία διεθνούς αναγνώρισής του, που εδράζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από απαγορευμένη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις.

10. Ο Αρχηγός του Κράτους θα ήταν το εννεαμελές Προεδρικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από 6 Ελληνοκύπριους και 3 Τουρκοκύπριους, του οποίου ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα εναλλάσσονταν ανά 20 μήνες από τις ομόσπονδες πολιτείες, χωρίς αμφότεροι να προέρχονται συγχρόνως από την ίδια.

11. Κατά την τουρκική άποψη, η “Ενωμένη Δημοκρατία της Κύπρου” θα ήταν ένα παντελώς νέο κράτος, που δε θα αποτελούσε τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα καταλυόταν οριστικά, ενώ η έγκριση του Σχεδίου Ανάν θα ισοδυναμούσε με την έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου της.

12. Διατηρούταν το καθεστώς των εγγυήσεων και προβλεπόταν ρητά ότι η Τουρκοκυπριακή Πολιτεία θα μπορούσε να ζητήσει επέμβαση της Τουρκίας, η οποία προφανέστατα θα αιτιολογούσε τη χρήση βίας με την αποδεκτή κατά το διεθνές δίκαιο επέμβαση με συναίνεση (intervention by invitation).

Το ηρωικό «όχι» του κυπριακού λαού έσωσε την Κύπρο!

13. Προβλεπόταν διάλυση της Εθνικής Φρουράς, πλήρης αποστρατιωτικοποίηση, αποχώρηση έως το 2018 των ολιγάριθμων πλέον δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας και συγκατάθεση των Τουρκοκυπρίων για διάθεση του κυπριακού εδάφους σε κάθε στρατιωτική επιχείρηση, ακόμη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

14. Η Τουρκοκυπριακή Πολιτεία θα καθίστατο άμεσα ομόσπονδο μέρος, αλλά θα επέστρεφε 7% του κατεχόμενου εδάφους όχι άμεσα, αλλά σε 42 μήνες, ώστε να μετακινηθούν 47.000 Τουρκοκύπριοι σε οικίες, των οποίων η ανέγερση θα βάρυνε στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό τους Ελληνοκύπριους.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Η κακοκαιρία περιορίζεται: Βροχές και καταιγίδες σε ανατολικό και νότιο Αιγαίο

15. Τη νομισματική πολιτική θα ασκούσε Κεντρική Τράπεζα, με διοικητικό συμβούλιο όπου θα είχαν ίση εκπροσώπηση οι δύο πλευρές, επομένως οι Τουρκοκύπριοι για πρώτη φορά θα συναποφάσιζαν με δικαίωμα άρνησης για τη δημοσιονομική διαχείριση των οικονομικών πόρων ολόκληρης της Κύπρου.

16. Το έγκλημα πολέμου του εποικισμού (άρθρο 8 παρ. 2 εδ. β’ περ. viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου) όχι απλά θα παρέμενε ατιμώρητο, αλλά λόγω πολιτογραφήσεων και εξαιρέσεων θα απομακρυνόταν ποσοστό εποίκων χαμηλότερο από το 10% του πραγματικού αριθμού τους.

17. Προβλεπόταν η αποκατάσταση των περιουσιών στο ⅓ της γης ή της αξίας της και αποζημίωση για το υπόλοιπο, όχι άμεσα, αλλά μετά από τριετία, καθώς και η παραίτηση των Ελληνοκυπρίων από όλες τις ατομικές προσφυγές τους ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

18. Φυσικά η αποστρατιωτικοποίηση δεν έθιγε τις βρετανικές βάσεις, το καθεστώς των οποίων αποσαφηνιζόταν και ισχυροποιούταν, ενώ επαναχαράσσονταν οι γραμμές πέραν των οποίων η Κύπρος δε θα είχε χωρική θάλασσα υπέρ των βάσεων, από εμπειρογνώμονα που θα διόριζε το Ηνωμένο Βασίλειο.

19. Συμπερασματικά η αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρος θα παραχωρούσε άμεσα διεθνή αναγνώριση στο ψευδοκράτος, το οποίο θα είχε ισότιμο λόγο επί παντός ζητήματος, ακόμη και για τουρκική επέμβαση, και αυτά έναντι προσδοκιών για μελλοντική επιστροφή εδαφών και αποκατάσταση περιουσιών.

20. Η παρά τις συνεχείς παραινέσεις, συστάσεις και απειλές, απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, από το 75,8% όσων ψήφισαν στο δημοψήφισμα της 24ης Απρλίου 2004 και υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του Τάσσου Παπαδόπουλου, καταδεικνύει ότι ο μόνος λαός που δεν ηττάται είναι αυτός που δε φοβάται.

Η εκπληκτική ανάλυση από το ΕΥΨΥΧΟΝ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν άντεξε τον έρωτα χωρίς ανταπόκριση μια 36χρονη και διέλυσε το αμάξι του 28χρονου...

Του άφηνε σημειώματα ερωτικού περιεχομένου στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, ομολογώντας τα αισθήματά της...

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ είναι οι εξής: 3, 7, 10,...

Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως του Ναπολέοντα Ζέρβα το σπίτι του στο Μεταξουργείο

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της λειτουργίας του Μουσείου Εθνικής Αντιστάσεως του Ναπολέοντα Ζέρβα με τίτλο...

Ένα νομοσχέδιο, πολλές απεργίες: Ξεσηκώνονται οι νοσοκομειακοί γιατροί για το «έκτρωμα» της Γκάγκα!

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις 24ωρες απεργίες προγραμματίζουν οι γιατροί μέσα στην ερχόμενη...

Πατέρας βίαζε τη 19χρονη κόρη του, με «αντάλλαγμα» τις σπουδές της!

Στη σύλληψη ενός 47χρονου άνδρα στο χωριό Ψάρι Κορινθίας προχώρησαν χθες Τετάρτη αστυνομικοί του...

«Καμία άλλη Ελένη»: Το μνημείο στο Διδυμότειχο για την δολοφονημένη Τοπαλούδη

Σε μια σεμνή τελετή στο Διδυμότειχο, τόπο καταγωγής της, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου...

Μια 78χρονη γυναίκα η πρώτη φετινή απώλεια από τη γρίπη στη χώρα μας

Μια 78χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν με γρίπη στη ΜΕΘ νοσοκομείου, έχασε, τελικά, τη...

Απίστευτο! Χυδαίες ύβρεις του Τσάμπι για τον πατέρα Αντώνιο – Το πρωί τον υπερασπιζόταν...

Το απόσπασμα από την εκπομπή «Πρωινό» σήμερα, με τον Γιώργο Λιάγκα και έναν πρώην...

Τι απαντάει για τα λούσα και τα πούρα ο Ιρακινός συνεργάτης του πατρός Αντωνίου:...

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 34χρονος που από τρόφιμος έγινε γενικός...

Αποκάλυψη! Η παπαδιά άδειασε τη θυρίδα – Τι ήθελε να εξαφανίσει;

Υπό άκρα μυστικότητα άδειασε τη θυρίδα η πρεσβυτέρα όταν έμαθε ότι «ξηλώνεται» από το ΔΣ

ΠΟΕΔΗΝ για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Το ΣτΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων»

Με τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ανοίγει, ουσιαστικά, το δρόμο για...

Δάκρυα για τον 28χρονο Αρχισμηνία που σκοτώθηκε στη Μεσογείων -«Ο Αντρέας ήταν παιδί σπαθί!»

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του τραγικού θανάτου του 28χρονου αρχισμηνία που άφησε την...

Πρωτοφανές: Φοιτητής του πανεπ. Θεσσαλίας δεν μπορεί να ορκιστεί γιατί δεν έχει ξεπληρώσει την...

Σάλο έχει προκαλέσει η «περιπέτεια» που περνά ο τελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών...

Απίστευτος ο 26χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη στην Θεσσαλονίκη: «Αν είχε περάσει...

Μια πραγματικά απίστευτη δήλωση φέρεται να έκανε ο 26χρονος με καταγωγή από την Αλβανία...

Black Friday Week στο tzoker.gr – Μεγάλες προσφορές κάθε μέρα μέχρι και την Κυριακή

Στους ρυθμούς της Black Friday Week 2022 κινείται το tzoker.gr με μεγάλες προσφορές κάθε μέρα για τους online παίκτες. Οι προσφορές ισχύουν...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαμός στο Open με τον «φυσιογνωμιστή» Evan Γεωργουλάκη και τον Γιώργο Καραμέρο!

Θερμό επεισόδιο είχαμε σήμερα μεταξύ του «φυσιογνωμιστή» Evan Γεωργουλάκη...

Αρχισμηνίας 28 ετών ο νεκρός του σοκαριστικού τροχαίου στη Μεσογείων!

Το παλικάρι έτρεχε να προλάβει το λεωφορείο για να πάει στην υπηρεσία του στην Τανάγρα

Ίλιγγος με τα εκατομμύρια που μπήκαν στην Κιβωτό του Κόσμου – Με Πόρσε κυκλοφορούσε ο πατέρας Αντώνιος 

Τα πρώτα στοιχεία από τον οικονομικό έλεγχο - Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του Αντώνιου η οργάνωση

NEWSROOM