Με ενεργές εστίες, αλλά μερικώς οριοθετημένη η φωτιά στον Ερύμανθο

Τι είπε o Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής

Must Read

Μέσα σε όλη τη μαυρίλα και την καταστροφή που είχαμε σήμερα από τις πυρκαγιές στην Αχαΐα, το γεγονός ότι έχει οριοθετηθεί πλέον σε μεγάλο βαθμό η φωτιά που ξεκίνησε από τη Δροσιά και καίει σε Δροσιά, Πτέρη και Σκιαδά, είναι μια αχτίδα φωτός.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο tempo24.news o Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής η πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει τις εστίες σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο η επιφυλακή θα παραμείνει για όλη τη νύχτα.

«Ακόμη υπάρχουν ενεργές εστίες, αλλά είναι σαφώς περιορισμένες σε σχέση με πριν. Οποτεδήποτε μέσα στη νύχτα μπορεί να υπάρχει αναζωπύρωση, γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει δραματική έκκληση για βοήθεια.

Πάντως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαρής είπε: «Η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές. Το φαινόμενο δεν έχει την ίδια “επιθετικότητα” που παρουσίαζε τις προηγούμενες ώρες. Περιμένουμε με το πρώτο φως της ημέρας να επιχειρήσουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, γιατί και αύριο προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω των καιρικών συνθηκών».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, αποτελούμενες από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίδραση του «sailing ship effect» στη σύγχρονη κοινωνία

Η βιομηχανία, η πολιτική και οι κοινωνικές δομές

More Articles Like This