Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Κατάληψη (;) του ιρανικού τάνκερ ετοιμάζουν οι Αμερικανοί

Με επιθετικό τρόπο σκοπεύουν οι Αμερικανοί να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν και, μάλιστα, σε σχέση με την πλεύση του τάνκερ, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εμποδίσει τον ιδιωτικό τομέα να παράσχει συνδρομή στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο, πιθανώς σχεδιάζοντας την κατάληψή του, προειδοποίησε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο ναυτιλιακός τομέας ειδοποιήθηκε ότι θα εφαρμόσουμε με επιθετικό τρόπο τις κυρώσεις», τόνισε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη προειδοποιήσει, όπως έχουμε ξαναγράψει, διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, να μην επιτρέψουν στο δεξαμενόπλοιο να ελλιμενιστεί.

Δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων παρακολούθησης πλοίων καταγράφουν πως το Adrian Darya (πρώην Grace 1) πλέει στη Μεσόγειο και έχει χαράξει πορεία προς την Ελλάδα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι «το σκάφος δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα και δεν έχουμε αίτημα άδειας εισόδου σε ελληνικό λιμάνι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ