Αποποιείται των ευθυνών ο Χαρδαλιάς: «Ασυδοσία στη Μύκονο – Οι εργαζόμενοι φέρουν μερίδιο ευθύνης»

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές και την πανδημία

Must Read

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά στις δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε τις ευθύνες των αυξημένων κρουσμάτων για το «νησί των ανέμων» στους εργαζόμενους στα εστιατόρια, τα κλαμπ και τα ξενοδοχεία. Μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει για ασυδοσία.

Κατά τα άλλα ο κ. Χαρδαλιάς δεν επιχείρησε να δαιμονοποιήσει πράγματα, καταστάσεις και νησιά…

«Δεν στοχοποιούμε περιοχές, δεν δαιμονοποιούμε καταστάσεις, κάνουμε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με τις χθεσινές προειδοποιήσεις του προς τη Μύκονο και την Ίο, υποστηρίζοντας ότι, «αυτό που μεταφέρω είναι η αγωνία των επιδημιολόγων».

«Είμαστε οριακά. Τρεις – τέσσερις μέρες αφού πήραμε τα μέτρα στη Μύκονο υπήρξε σταθεροποίηση των συρροών». Πρέπει όμως να είναι ξεκάθαρο ότι πάλι, χωρίς να τηρούμε τα μέτρα», τόνισε και διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν μέσα σε κάθε μπαρ, σε κάθε καφενείο να υπάρχει αστυνομία; Όλοι έχουμε ανάγκη να ξεδώσουμε, το αυτονόητο λέμε: Κρατήστε τις αποστάσεις, φοράτε μάσκες» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Για τον Χαρδαλιά φταίνε οι εργαζόμενοι!

Αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις είναι η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά που αφορά στους εργαζόμενους και τις ευθύνες που φέρουν για τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων, την ώρα που η κυβέρνηση χωρίς σχεδιασμούς και μεθοδικότητα επιχειρεί να μειώσει τη διάδοση του ιού!

Όπως είπε για τη Μύκονο, «το 46% των κρουσμάτων αφορούσε εργασιακές σχέσεις. Όταν λειτουργεί αυτός σαν υπερμεταδότης, μεταδίδεται σε όλο το νησί. Εμείς δείχνουμε πού υπάρχει το πρόβλημα, από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του καθενός».

Για την πανδημία και τον εμβολιασμό

«Υπάρχουν δύο ζητήματα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, και αναφέρθηκε στην «τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό.

Σχετικά με την ευρεία σύσκεψη είπε ότι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν θα είναι ο καύσωνας, οι πυρκαγιές και το ζήτημα των εμβολιασμών.

Αναφορικά με την πρόβλεψη για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, είπε πως θα πρέπει να ληφθούν για τους εργαζόμενους μέτρα, χωρίς όμως να επεκταθεί περαιτέρω, σημειώνοντας πως «αυτό θα προκύψει, δεν θέλω να προκαταλάβω».

Για τις τροποποιήσεις ή τις ενδεχόμενες μειώσεις στο ωράριο των εργαζομένων ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών και όσοι δίνουν τον αγώνα τους εκτός γραφείων θα πρέπει και οι επιχειρήσεις και όλοι να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για περισσότερες ευκαιρίες ξεκούρασης και δροσιάς στους εργαζόμενους τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This