Νεκρή η 39χρονη υγειονομικός Μαρία Γκατζούλη 1,5 μήνα μετά τον εμβολιασμό της – «Δεν σχετίζεται με το εμβόλιο» λέει ο ιατροδικαστής

Τι απαντάει ο σύζυγός της για τα αίτια θανάτου της

Must Read

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Θεσσαλίας μετά τον ξαφνικό θάνατο της 39χρονης Μαρία Γκατζούλη η οποία εργαζόταν ως Προϊσταμένη των Χειρουργείων στο ΙΑΣΩ.

Η νεαρή υγειονομικός είχε ολοκληρώσει πριν από περίπου 1,5 μήνα τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Pfizer και όπως αναφέρει ο σύζυγός της Αντώνης Δημηρούλης στο eleftheria.gr η 39χρονη δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο η νεαρή μητέρα ενός 9χρονου αγοριού μετά τον εμβολιασμό της άρχισε να παραπονιέται για μυαλγίες και μόνιμη εξάντληση. Η νεαρή γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της τα ξημερώματα της 28ης Ιουλίου, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε ενόχληση στο στομάχι και τάση για εμετό. Δύο ώρες αργότερα, η 39χρονη κατέρρευσε μπροστά στον σύζυγό της ο οποίος προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες, ενώ ταυτόχρονα καλούσε το ΕΚΑΒ. Παρά τα συνεχή τηλεφωνήματα στο 166, κανένας δεν απάντησε και όπως αναφέρει ο ίδιος, τηλεφώνησε στο ΙΑΣΩ προκειμένου να ζητήσει βοήθεια. Το ΙΑΣΩ επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας Αγιάς το οποίο τελικά έστειλε ασθενοφόρο μετά από αρκετή ώρα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να την επαναφέρουν με προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης ωστόσο για την 39χρονη ήταν ήδη αργά.

Η σορός της Μαρίας Γκατζούλη μεταφέρθηκε στη Λάρισα προκειμένου να γίνει νεκροψία και να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος προήλθε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Την 39χρονη Μαρία Γκατζούλη αποχαιρέτησαν βυθισμένοι στο πένθος, η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοί της την Πέμπτη 29 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στα Δελέρια Τυρνάβου. Η νεαρή μητέρα πριν από λίγους μήνες είχε χάσει τον πατέρα της. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η 39χρονη ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, πάντα πρόθυμη να βοηθήσει τον συνάνθρωπό της και πάντα χαμογελαστή. Σύμφωνα με το onlarissa.gr ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στον κοινωνικό της περίγυρο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα αμέτρητα μηνύματα που έχουν αφήσει γνωστοί, φίλοι και συνάδερφοί της στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ξαφνικός και άδικος θάνατος της έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη σε όσους την γνώριζαν.

Το ΙΑΣΩ καλύπτει τα έξοδα της κηδείας της και προσφέρει βοήθεια στον σύζυγο και το παιδί της

Μάλιστα, το ΙΑΣΩ με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της και κάνει γνωστό ότι αναλαμβάνει τα έξοδα της κηδείας της. Μάλιστα όπως αναφέρει  θα προσφέρει μια οικονομική ενίσχυση στον σύζυγο και το παιδί της:

«Η Μαρία, προϊσταμένη των χειρουργείων, παρούσα από τα θεμέλια του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ήταν η ψυχή των χειρουργείων μας, συμπαραστάτης για τους ασθενείς της, στήριγμα στους γιατρούς. Άνθρωπος ακούραστος, με ήθος και αγάπη για τους συναδέλφους της.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:

1.Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήρια όλων των συναδέλφων στην οικογένεια της εκλιπούσας.

2.Να καλυφθούν οι δαπάνες της κηδείας από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

3. Να στηριχθεί εμπράκτως με €10.000 ο σύζυγος και το παιδί της.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους της. Καλό σου ταξίδι αγαπημένη Μαρία, το κενό που αφήνεις πίσω σου θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Το ψήφισμα υπογράφουν, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος, Γεώργιος Σταματίου και ο διευθύνων σύμβουλος, Θεόδωρος Ταλάρης».

Ανακοίνωση από τον σύζυγό της

Με ανακοίνωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο σύζυγός της Αντώνης Δημητρούλης ξεκαθαρίζει ότι τα αίτια θανάτου της Μαρίας δεν σχετίζονται με τον εμβολιασμό της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ενώ τονίζει ότι η ίδια ήταν πάντα υπέρμαχος των εμβολίων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Σχετικά με την ανυπόστατη φημολογία που δημιουργήθηκε γύρω από τα αίτια θανάτου της πολυαγαπημένης μας Μαρίας, θεωρούμε χρέος μας να επισημάνουμε και να διευκρινίσουμε ότι, όπως επιβεβαιώνεται και από τη διενεργηθείσα ιατροδικαστική εξέταση, ΟΥΔΕΜΙΑ σύνδεση υπάρχει με τον εμβολιασμό της κατά COVID-19. Τα όσα γράφτηκαν και φέρονται να ειπώθηκαν από το στόμα του συζύγου της δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και ουδέποτε λέχθηκαν.

Ζητούμε να σταματήσει η ανεύθυνη αναπαραγωγή αναληθών ειδήσεων και η εκμετάλλευση του άδικου χαμού της, ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της. Η Μαρία ως υπεύθυνη λειτουργός στο χώρο της Υγείας ήταν πάντα υπέρμαχος του εμβολιασμού κατά της πανδημίας.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστέκονται στο βαρύτατο πένθος μας, καθώς και την οικογένεια του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This