Βουλή: Από Σεπτέμβρη τα μνημόνια για τα Σκόπια και οι επικουρικές

Η Βουλή έκλεισε για τη θερινή ανάπαυλα - Ποιες εκκρεμότητες έμειναν

Must Read

Σχεδόν έναν μήνα… άδεια πήραν οι «300», καθώς η Βουλή έκλεισε την Παρασκευή για την καθιερωμένη θερινή ανάπαυλα και δεν αναμένεται να ξανανοίξει πριν το τέλος Αυγούστου.

Η κοινοβουλευτική «σεζόν» που αφήνουμε πίσω μας ήταν από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών, καθώς το Κοινοβούλιο έπρεπε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της πανδημικής κρίσης, δίχως ωστόσο να σταματήσει ούτε λεπτό την κανονική της λειτουργία.

Με τους βουλευτές να ξεχύνονται αυτή τη στιγμή στις παραλίες και να επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, το τελευταίο που περνά λογικά από το μυαλό τους είναι το τι τους περιμένει από Σεπτέμβριο. Κι όμως, αμέσως μόλις επιστρέψουν στο κλεινόν άστυ οι αδειούχοι, θα πρέπει να σηκώσουν μανίκια και να ριχτούν κατευθείαν στη δουλειά, καθώς οι κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις που βρίσκονται προ των πυλών είναι πολλές και κρίσιμες, αρχής γενομένης από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Επιχειρώντας, ανάμεσα στα άλλα, να κλείσει τα στόματα στο ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε πως οι Βρυξέλλες τράβηξαν το αυτί στην κυβέρνηση, το υπουργείο κατέθεσε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισάγει το κεφαλαιοποιητικό σύστημα για τις επικουρικές συντάξεις στο παρά πέντε του κλεισίματος για τις θερινές διακοπές. Με την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής στις αρχές του Σεπτεμβρίου, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, όπου και αναμένεται να ανάψουν τα αίματα.

Για μετά τις θερινές διακοπές, έχει μετατεθεί και η έγκριση από την Επιτροπή Εξοπλιστικών της αναβάθμισης των 38 αεροσκαφών F16 block50 σε block52. Η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη, μεταξύ άλλων, λόγω του κόστους που μπορεί να ξεπεράσει τα 700.000.000 ευρώ, τα οποία δεν προβλέπονταν στην αρχική συμφωνία για την αναβάθμιση των F16 block52 σε Viper. Εκκρεμεί, βεβαίως, και η ψήφιση των επαίσχυντων μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια, με πηγές του Μαξίμου να τοποθετούν τη συζήτησή τους εντός του Φθινοπώρου, ωστόσο στα πηγαδάκια εξακολουθεί να εκτιμάται πως έχουν παραπεμφθεί οριστικά στις ελληνικές καλένδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This