Πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή στο Παραδείσι Αγρινίου – Προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων στη Ρόδο (video)

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος της Ρόδου

Must Read

Νέα μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1ης Αυγούστου στην Αιτωλοακαρνανία.

Μάλιστα, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι Αγρινίου, οι Αρχές ήδη προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του εν λόγω οικισμού, καθώς και του γειτονικού Μπερμπάτι. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα από εδάφους επιχειρούν 39 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνεισφέρουν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

  • Δείτε πλάνα από το σημείο:

Παράλληλα, οι Αρχές έδωσαν εντολή στους επισκέπτες να προβούν σε προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων στη Ρόδο, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα, αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού. Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης 3 ελικόπτερα και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν επίσης ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ έχουν ζητηθεί εναέριες ενισχύσεις από την Αθήνα. Σύμφωνα με την ΠΥ, πάντως, δεν απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες αλλά και εναέριες, επιχειρούν τις τελευταίες τρεις ώρες και για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή της Κοτρωνιάς του Δήμου Σουφλίου, στην Αλεξανδρούπολη.

*πηγή video: nafpaktianews.gr, πηγή φωτό: αρχείο 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This