Μάχη με τις φλόγες σε δασώδη έκταση στη Φθιώτιδα (video)

«Αν δεν μπορέσουμε να ελέγξουμε τις αναζωπυρώσεις, η νύχτα θα είναι εφιαλτική», προειδοποιεί ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας

Must Read

Στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς, κοντά στο χωριό Λογγίτση της Στυλίδας, στην Ανατολική Φθιώτιδα, δίνουν από νωρίς το απόγευμα μάχη με τις φλόγες δεκάδες πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 4 αεροσκάφη (2 Canadair και 2 PZL) και 2 ελικόπτερα, για περισσότερο από τρεις ώρες και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων, έδωσαν μία πραγματική μάχη να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς που από την πρώτη στιγμή κινούνταν απειλητικά.

Στην περιοχή, εκτός από τα εναέρια μέσα που συνεχίζουν να επιχειρούν ωσότου πέσει το σκοτάδι, αναπτύσσονται επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, μαζί με μηχανήματα και υδροφόρα οχήματα του δήμου Στυλίδας και της Περιφέρειας Στερεάς, έτσι ώστε όσο διαρκεί στο φως της ημέρας να μπορέσουν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

«Είναι μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά σε μία περιοχή που δεν επιτρέπει πλήρη ανάπτυξη στα εναέρια και τα επίγεια μέσα», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς. «Αν και η φωτιά είναι μακριά από σπίτια και χωριά, οι ώρες είναι κρίσιμες. Υπάρχουν μεγάλες και επικίνδυνες αναζωπυρώσεις, που αν μέσα στο φως της μέρας δεν μπορέσουμε να τις ελέγξουμε, η νύχτα θα είναι εφιαλτική. Υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να φύγει σε δασική περιοχή προς την Μαγνησία στα βόρεια και βορειοανατολικά, όπως επίσης και δυτικά, όπου υπάρχουν πολλές εστίες», επισημαίνει ο κ. Καρακάντζας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εξάλλου, η φωτιά έκαψε καταφύγιο ζώων στην περιοχή, με τον αέρα, ωστόσο, να βοηθά στο να κινείται αντίθετα από τη μεριά του χωριού. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι του χωριού Λογγίτση τηρούν στάση αναμονής, για την περίπτωση που αλλάξει η κατάσταση.

  • Δείτε πλάνα από το σημείο και δηλώσεις των ντόπιων:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This