Καμίνι και σήμερα η χώρα: Κορυφώνεται ο καύσωνας-«μαμούθ» με θερμοκρασίες έως 46 βαθμούς!

Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Must Read

«Δύσκολη» αναμένεται η σημερινή ημέρα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν μέσα στο επόμενο 48ωρο, προκαλώντας στους πολίτες δυσφορία και προβλήματα με την αναπνοή.

Θερμοκρασίες… Σαχάρας!

Μέχρι στιγμής καμία πτώση δεν προβλέπεται στη θερμοκρασία, με τον ισχυρό καύσωνα να πλήττει όλη την χώρα. Ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και τους 44-45 βαθμούς Κελσίου.

Ποιες περιοχές θα «βράσουν» σήμερα

Σήμερα, Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41-44 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 43-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41-42, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 42-43 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 42-43 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς βόρειοι και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 41-43 βαθμούς.

ΕΜΥ: Από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων 40 ετών

Για ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών, κάνει λόγο από την πλευρά της σε ανάρτηση στο Τwitter η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ σημειώνει ότι είχε προβλέψει έγκαιρα το φαινόμενο και το είχε χαρακτηρίσει επικίνδυνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιλάβιος, Παππάς και Σταυρίδης αποκλειστικά στη «Δίκη του Open» για Εθνική και διαιτησία

«Το Καζακστάν τρέχει πολύ, η Ελλάδα να οπλιστεί με υπομονή»

More Articles Like This