Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Συνάντηση Ιερώνυμου – Γιάννας! Λέτε να υψώσουν μαζί το… λάβαρο της Επανάστασης;

Η Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκε για περισσότερο από μια ώρα και συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία. Η συνάντηση ήταν κρίσιμη καθώς στο παρασκήνιο είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις, καθώς η οργανωτική επιτροπή φέρεται ότι δεν επιθυμεί τη συμμετοχή της Εκκλησίας στην κατάρτιση των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση, της –μέχρι πρότινος- «ροζ» Μπουμπουλίνας με τον Αρχιεπίσκοπο, διεξήχθη σε θερμό κλίμα και πηγές υπογραμμίζουν ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας στενής συνεργασίας η οποία και θα αναδείξει την κομβική συνεισφορά της Εκκλησίας στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Γιάννα Αγγελοπούλου φέρεται να τόνισε προς τον κ. Ιερώνυμο ότι αναγνωρίζει ότι «σε αυτόν τον αγώνα αλλά και στον αγώνα για τη διατήρηση της γλώσσας και την εθνικής ταυτότητας η Εκκλησία έθεσε την ανεξίτηλη σφραγίδα της», υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των Ελλήνων με ορίζοντα το εθνικό ορόσημο του 2021.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την συνάντηση και προέτρεψε τη Γιάννα Αγγελοπούλου να συναντηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής πολιτιστικής ταυτότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε σε πνεύμα συνεργασίας να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλευρά της κας Αγγελοπούλου ζήτησε να μην υπάρξουν ούτε φωτογραφίες, ούτε και ερωτήσεις μετά την συνάντηση. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν αποφάσισαν να υψώσουν μαζί το… λάβαρο της Επανάστασης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ