«Συναγερμός» από το Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Μείνετε εντός των σπιτιών με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες» (video)

«Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια»

Must Read

Η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Τρίτης, άφησε πολλούς κατοίκους χωρίς σπίτια ενώ ταυτόχρονα κάηκαν ζώα και επιχειρήσεις.

Παράλληλα όμως η καταστροφική πυρκαγιά είναι επιβλαβής και για την ατμόσφαιρα. Το Εθνικό Aστεροσκοπείο Αθηνών έκανε έκκληση προς τους κατοίκους της Αττικής να παραμείνουν στο σπίτι τους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, προκειμένου να μην εισέλθουν οι καπνοί.

Συγκεκριμένα σήμερα στις 5 το πρωί μέσα από την σελίδα του στο facebook σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”.

Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές του PM2.5 στην διεύθυνση: https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a10/cC0#10.21/38.021/23.7292

Σημαντική συμπληρωματική πληροφορία: Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5.»

Οι μαύροι καπνοί της φωτιάς έχουν καλύψει από χθες τον Αττικό ουρανό. Η εικόνα από την μαρίνα Φλοίσβου τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, ήταν η ακόλουθη:

https://vimeo.com/582838754

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This