Οδηγίες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την προφύλαξη από τους καπνούς

Must Read

Οδηγίες προς όλους τους πολίτες και ιδίως προς τους ογκολογικούς ασθενείς για την προφύλαξή τους από τον καπνό της τεράστιας φωτιάς στη Βαρυμπόμπη εξέδωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τονίζοντας πως τα μικροσωματίδια PM 2.5 και όλες οι επικίνδυνες χημικές ουσίες που εκλύονται από την καύση των δένδρων, αλλά και από τα πλαστικά ή άλλα τοξικά απόβλητα που ασυλλόγιστα πετιούνται στα δάση, αποτελούν μείζονα παράγοντα κινδύνου για την υγεία και για την καρκινογένεση.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους ογκολογικούς ασθενείς, ιδιαίτερα σε όσους είναι καταβεβλημένοι από τη νόσο ή τις θεραπείες της, να παραμένουν στην οικία τους και να αποφεύγουν την έξοδο από αυτήν εκτός εάν πρόκεται για επείγουσα ανάγκη υγείας. Επίσης, για προγραμματισμένη θεραπεία, συνιστάται να επικοινωνούν με τους θεράποντες ιατρούς για τη δυνατότητα μεταφοράς της ημερομηνίας θεραπείας (ή εξέτασης) τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, καλούνται οι Διοικήσεις των νοσοκομείων και το αρμόδιο προσωπικό τις αναβολές ραντεβού εξαιτίας αυτού του λόγου να τις εξυπηρετήσουν έκτακτα στον αμεσότερο χρόνο.

Χρήση μάσκας από τους πολίτες

Σε ό,τι αφορά στην συμπεριφορά των πολιτών, προτείνεται η χρήση των ειδικών μασκών Ν-95 για την προστασία εισπνοή μικροσωματιδίων ΡΜ 2.5 και όχι των χειρουργικών μασκών που χρησιμοποιούνται για την προστασία από τον κορωνοϊό. Ακόμη, απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες, να πλύνουν τα παντζούρια, τζάμια και μπαλκόνια τους για να απομακρύνουν από τον περίγυρο τους τοξικές ουσίες που έχουν επικαθίσει σ’ αυτά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This