Φωτιά στην βόρεια Εύβοια: Νέο μέτωπο στη Δάφνη, τιτάνιες οι μάχες των Πυροσβεστών (video)

Must Read

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Βόρεια Εύβοια, αφού η πύρινη λαίλαπα κατακαίει χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, σπίτια, περιούσίες και κόπους μιας ζωης.

Οι ισχυρές εναέριες δυνάμεις – τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα – καλούνται να δώσουν τη δική τους μάχη. Από τη στιγμή που η φωτιά έκανε στάχτη χθες τη Σηπιάδα και τα Χρόνια και σήμερα τις Ροβιές στο μεσοδιάστημα δεν έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο η θάλασσα. Στο μεταξύ λίγο πριν τις 21:00 έγινε γνωστό ότι έχει ξεσπάσει και νέο μέτωπο στην περιοχή Δάφνη που βρίσκεται κοντά στις Ροβιές. Νωρίτερα ο αντιδήμαρχος του Μαντουδίου, Αργύρης Λιάσκος, μιλώντας στο OPEN είπε πως το πύρινο μέτωπο θα απειλήσει και την Ιστιαία.

Την ίδια ώρα το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει ρίξει το κύριο βάρος στον ορεινό όγκο και στα χωριά που έχουν παραμείνει κυκλομένα από τις φλόγες. Συγκεκριμένα, από εδάφους επιχειρούν 128 πυροσβέστες με 38 οχήματα, τέσσερες ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Πύρινη λαίλαπα καταπίνει τις Ροβιές

Νωρίτερα, οι κάτοικοι του χωριού Ροβιές αλλά και οι τουρίστες μετά την εντολή εκκένωσης κατευθύνθηκαν προς την παραλία και περίμεναν βοήθεια καθώς έβλεπαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Στο σημείο έσπευσαν ιδιωτικά σκάφη για να παραλάβουν τους πολίτες αλλά και ένα ferry boat το οποίο μετέφερε τον κόσμο στο λιμάνι Αιδηψού.

«Δυστυχώς καιγόμαστε, η φωτιά έχει περάσει στο χωριό και καίγονται τα πρώτα σπίτια, γίνονται προσπάθειες απλά να μην επεκταθεί και τα κάψει όλα. Δυστυχώς η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Χθες δεν εμφανίστηκε ούτε για μια στιγμή εναέριο μέσο και να το αποτέλεσμα. Έχει καεί όλος ο πνεύμονας πρασίνου της βόρειας Εύβοιας», τόνισε κοινοτάρχης Ροβιών Θοδωρής Κερής και συμπλήρωσε: «Η φωτιά δεν πρόκειται να σβήσει αν δεν βρει θάλασσα. Ο κόσμος έχει φύγει και τώρα πια έχουν εκκενωθεί εκτός από τις Ροβιές, ο Ρετσινόλακκος, το Παλαιοχώρι, το Καλαμούδι, το Μαρούλι, ο Κούλουρος, Δαμιά και πάει λέγοντας. Ο κόσμος έφυγε από θάλασσα και όσοι πρόλαβαν πήγαν προς Αιδηψό. Όσο και να τρέξουμε εμείς, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές προκοπή δεν θα δούμε χωρίς εναέρια μέσα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This