Βασιλική Σιαλβέρα: Αν και πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία κατακτά το ένα πτυχίο μετά το άλλο

Ο γολγοθάς της μετακίνησης και η τηλεκπαίδευση λόγω καραντίνας που τη βοήθησε στις σπουδές

Must Read

Η προσωποποίηση της δύναμης, του σθένους και της αποφασιστικότητας είναι η Κοζανίτισσα Βασιλική Σιαλβέρα, η οποία κατακτά το ένα πτυχίο μετά το άλλο, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που της βάζει στην καθημερινότητα η σπάνια εκφυλιστική ασθένεια από την οποία πάσχει και την καθηλώνει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η Βασιλική πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, μια γενετική και εκφυλιστική νόσο που καθηλώνει τον πάσχοντα από νηπιακή ηλικία στο αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραματικά και το προσδόκιμο ζωής του. Ωστόσο, παρόλο που λόγω της πάθησης χρειάζεται συνοδό για τις ανάγκες της καθημερινότητάς της, η Βασιλική κατάφερε στα 41 της χρόνια να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής και να σπουδάσει μακριά από το σπίτι της στην Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, εισήχθη το 2016 στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ομως δεν μπορούσε να παρίσταται διά ζώσης κι έτσι η καραντίνα και η τηλεκπαίδευση αποτέλεσαν για εκείνη ευκαιρία για να ολοκληρώσει τις σπουδές της. «Δεν παρακολουθούσα τα μαθήματα λόγω της απόστασης και άλλων δυσκολιών, αλλά διάβαζα από τις σημειώσεις και τα βιβλία που μου είχαν δώσει οι καθηγητές μου. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι, όσο δύσκολο και να είναι, εγώ θα το παλέψω. Κι αυτό προσπάθησα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η μετακίνησή της ήταν ένας γολγοθάς κι έτσι πολλές φορές σκέφτηκε να τα παρατήσει, όμως η τηλεκπαίδευση της έδωσε φτερά.

«Επιτέλους άρχισα να παρακολουθώ τα μαθήματα μέσω υπολογιστή, κράταγα τις σημειώσεις μου και συμμετείχα κανονικά, όπως και άλλοι συμφοιτητές μου, στο μάθημα. Σιγά σιγά άρχισα να νιώθω ότι όλα γίνονταν πιο εύκολα κι έτσι δεν έχανα ούτε μια παράδοση, ήταν ο μοναδικός δρόμος ώστε να καταφέρω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου» υπογραμμίζει. Χάρη στην επιμονή της, η Βασιλική έχει ήδη ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό. Διαθέτει ένα καλό θεωρητικό επίπεδο από προηγούμενες σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Λογιστική, συν ένα μεταπτυχιακό που έκανε στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Τώρα εργάζεται ως διοικητικής υπάλληλος στον Δήμο Κοζάνης και πρόσφατα ορκίστηκε σε διαδικτυακή τελετή που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η περίπτωση της Βασιλικής, που δηλώνει με ένα πλατύ χαμόγελο ότι πήρε το πτυχίο της με βαθμό 8,01, υπενθυμίζει πόσο απαραίτητο είναι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να βρει τρόπους να μεταφέρει τη γνώση ακόμα και σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, αλλά διψούν για μάθηση και ζωή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This