Καίγονται σπίτια στην Αρχαία Ολυμπία – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους – Η φωτιά καταπίνει τα χωριά (video)

Καίγονται οι οικισμοί - Αβοήθητοι οι κάτοικοι - Συνεχείς εκκενώσεις

Must Read

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία καθώς τα πύρινα μέτωπα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστών οι οποίοι εξαντλημένοι και αποδυναμωμένοι προσπαθούν με όσα μέσα έχουν να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα.

Ακόμα ένα χωριό, οι Λεύκες παραδόθηκε στις φλόγες και καίγονται σπίτια. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των οικισμών Φρίξα, Διαβολίτσι και Άνω- Κάτω Μέλπεια με μήνυμα από το 112. Λίγη ώρα νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι φλόγες έφτασαν στο Χελιδόνι όπου και εκεί δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  ilialive.gr στο χωριό Βύλιζα και στις Πεύκες υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι, ενώ πριν λίγη ώρα ξέσπασε νέα φωτιά στην ευρύτερη περιοχή Κολλυρίου – Λαμπετίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δύο κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Ο ένας κάτοικος φέρει ελαφρά εγκαύματα στην παλάμη του χεριού του και στα πόδια, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, ένα πυροσβεστικό όχημα κόλλησε στις λάσπες και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν. 

Την ίδια στιγμή, πολλοί οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω σοβαρών προβλημάτων στο δίκτυο. 

Μήνυμα για εκκένωση εστάλη και στους κατοίκους των οικισμών Δηλίζα, Άνω-Κάτω Λόυβρο, Μουριά, Πεύκες, Καμμένα, Λινάρια, Βίλλια Ηλείας. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Δηλίζα, Άνω-Κάτω Λόυβρο, Μουριά, Πεύκες, Καμμένα, Λινάρια, Βίλλια Ηλείας εκκενώστε τώρα προς ‘Ασπρα Σπίτια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην περιοχή επιχειρούν 174 πυροσβέστες με 52 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Την ίδια στιγμή, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών Λαντζόι και Λιναριά να είναι σε ετοιμότητα γιατί μπορεί να υπάρξει εντολή εκκένωσης. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This