Ασταμάτητη η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια! Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί (video)

Εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν Αγία Άννα και Αχλάδι - «Οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν, η φωτιά θα σταματήσει στο Αιγαίο» λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου

Must Read

Η κόλαση του Δάντη στην βόρεια Εύβοια δεν έχει τέλος!

Η φωτιά έχει επεκταθεί σε τρία μεγάλα μέτωπα κάνοντας στάχτη σπίτια, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Τα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα και κινούνται πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις βόρεια και βορειοδυτικά με κατεύθυνση τη θάλασσα.

Οι κάτοικοι καλούνται από τις τοπικές αρχές να εκκενώσουν τα σπίτια τους στην Αγία Άννα και το Αχλάδι και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία. Νωρίτερα εκκενώθηκε και ο οικισμός Κουκουλοί, με τις αρχές να κάνουν λόγο για ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. 

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι απελπισμένοι καταγγέλλουν ότι τα εναέρια μέσα είναι ανύπαρκτα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελλιπείς παρά την τεράστια μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή χωρίς ενισχύσεις.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι στο Open, το πρώτο πυροσβεστικό ελικόπτερο εμφανίστηκε στην περιοχή στις 10:50 το πρωί της Πέμπτης, ενώ τα καναντέρ εμφανίστηκαν αργά το μεσημέρι. Ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης ανέφερε ότι έχουν καεί σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα: «Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν, η φωτιά θα σταματήσει στο Αιγαίο» δήλωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=3hqGamjvHGY

Ένας κάτοικος του χωριού Κεχριές που έχει τυλιχθεί στις φλόγες κατήγγειλε αγανακτισμένος ότι οι ίδιοι πάλεψαν να σβήσουν μόνοι τους τη φωτιά: «Ήρθε το αυτοκίνητο με τις σειρήνες και μας είπε πως θα καούμε. Σώπα που θα φύγουμε από τα σπίτια μας! Και ήρθαμε σβήσαμε μόνοι μας τις φωτιές, χωρίς κανένα ελικόπτερο! Με την προσπάθεια των ντόπιων όλα» δήλωσε στο Open.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This