Πύρινος Αρμαγεδδών στην Αττική! Καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή – Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι (video)

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας - Δύο τραυματίες - Εκκενώνονται Αφίδνες και Κρυονέρι - Δεν φτάνουν τα μέσα πυρόσβεσης

Must Read

Κραυγή αγωνίας από κατοίκους και πυροσβέστες στο πύρινο μέτωπο που ρημάζει την Αττική!

Η φωτιά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ενώ οι φλόγες αυτή τη στιγμή καίνε τη Δροσοπηγή για την οποία δόθηκε καθυστερημένα εντολή εκκένωσης πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, υπάρχουν εγκλωβισμένοι μεταξύ των οποίων ένας ηλικιωμένος άνδρας που βρίσκεται στο σπίτι του. Μάλιστα δύο άτομα μεταφέρθηκαν ελαφριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο από το Κρυονέρι. 

Οι φλόγες πλησιάζουν και το Κρυονέρι για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης πριν από λίγο. Οι κάτοικοι έχουν μαζέψει λιγοστά προσωπικά αντικείμενα και κατευθύνονται προς την Αττική Οδό με τα οχήματά τους.

Οι άνεμοι στην περιοχή αρχίζουν να δυναμώνουν, γεγονός που σημαίνει ότι το έργο των πυροσβεστών θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Η πυρκαγιά καίει τα πρώτα σπίτια στη Δροσοπηγή και κατευθύνεται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι. Εντολή για εκκένωση έχουν λάβει και οι κάτοικοι στις Αφίδνες. 

Η κατάσταση που επικρατεί είναι το λιγότερο δραματική καθώς απομακρύνονται λόγω των ανέμων οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής γιατί κινδυνεύει η ζωή τους. Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση είναι τα ενάερια μέσα τα οποία όχι μόνο είναι ελλιπέστατα αλλά θα σύντομα θα αναγκαστούν να σταματήσουν όσο πλησιάζει η δύση του ηλίου.

Οι φλόγες έχουν μπει στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι και καίνε το κοιμητήριο. «Κάποιοι έχουν στόχο να κάψουν το Τατόι»,δήλωσε στο Open ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου Βασίλης Κουτσαβλής, κάνοντας λόγο και για οικολογική καταστροφή, ενώ απευθύνει έκκληση να γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην καεί ο ιστορικός πυρήνας του κτήματος.

Να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έχουν ειδοποιηθεί και οι κάτοικοι στις Αφίδνες οι οποίοι έλαβαν οδηγίες να κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας το συντομότερο.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλουν οι πυροσβέστες στο Κρυονέρι προκειμένου να εμποδίσουν τη φωτιά να φτάσει στα σπίτια. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού λίγο πριν τις  18:00 αλλά και οι επίγειες δυνάμεις απομακρύνθηκαν καθώς η φωτιά έκαιγε σε δύσβατα σημεία και δεν ήταν δυνατό να βοηθήσουν. Οι φλόγες βρίσκονται δίπλα σε πυλώνες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να σημειωθούν εκρήξεις.

Στη Δροσοπηγή άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσαν να εκκενώσουν τα σπίτια πόρτα – πόρτα, ενώ οι πυροσβέστες έκοβαν δέντρα περιμετρικά των σπιτιών για να εμποδίσουν τις φλόγες να φτάσουν στις οικίες των πολιτών.

Δυστυχώς το δραματικό συμπέρασμα αυτή την ώρα είναι ότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να βοηθήσουν και χρειάζονται εναέριες ρίψεις νερού. Απελπισμένος ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δήλωσε νωρίτερα στο Open: «δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε».

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Τροχαίας έχουν κλείσει οι δρόμοι προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Λεωφόρο Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Κόμβος Βαρυμπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ταβέρνα το Χανί) στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Τατοΐου από την Λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Λεωφόρος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο
  • Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογείτονος
  • Εθνική Οδός Μαλακάσας σκάλας Ωρωπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη
  • Πάρνηθος από την συμβολή της με την οδό Αγία Τριάδος
  • Δροσοπηγής από το ύψος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή
  • Τατοΐου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This